De Tangkuban Perahu vulkaan

Follow my blog with Bloglovin

Tangkuban Perahu vulkaan

Met de chauffeur reed ik in ongeveer een uur van mijn hotel naar de actieve Tangkuban Perahu vulkaan. De vulkaan kent 3 kraters (kawah), namelijk Kawah Ratu, Kawah Upas en Kawah Domas.
Bij aankomst komen er vanzelfsprekend meteen verkopers op je af. Naast de verkopers is er overigens nog genoeg te kopen bij de verschillende kraampjes. Je kunt voor een groot deel helemaal om de krater heen lopen. Het is wel een weg waar je af en toe nog wat trappen op en af moet, maar zeker de moeite waard!

2016-04-17 18.21.24

Legende
Hoe is deze vulkaan ontstaan? De legende gaat als volgt. Het verhaal gaat over een moeder Dayang Sumbi en zoon Sangkuriang. Op een dag deed Sangkuriang niet wat zijn moeder van hem vroeg, namelijk een hertenhart vinden voor de maaltijd. In plaats van een hertenhart nam hij het hart van zijn hond Tumang, wie eigenlijk een betoverde prins was en tevens zijn vader. Toen hij het opbiechtte aan zijn moeder, nadat ze het hart al hadden gegeten, werd zijn moeder zo boos en sloeg hem en stuurde hem weg. Na jarenlang ballingschap keerde Sangkuriang – inmiddels een aantrekkelijke man – terug naar zijn dorp op zoek naar zijn moeder. Sangkurian begreep niet waarom zij zo boos was. Wist hij veel dat het hart van zijn vader was.
Op weg naar zijn dorp kwam hij een mooie vrouw tegen op wie hij verliefd werd. Wist hij veel dat het zijn moeder was! Op een dag, toen de trouwplannen al werden besproken, zag Dayan Sumbi dat de wond op het hoofd van de man wel erg leek op de wond van haar zoon. Ze kon niet met hem trouwen, maar wilde hem ook niet teleurstellen. Ze stelde als voorwaarde dat hij voor haar vóór de ochtend een meer moest geven met daarop een boot waarmee ze weg konden varen. Sangkuriang ging aan de slag, tot grote angst van zijn moeder. Uit angst dat hij het voor de ochtendgloren zou halen, besloot zij om de dag eerder te laten aanbreken. Met haar bovennatuurlijke sjaal stak ze de lucht aan met een vlam. Het leek alsof een nieuwe dag was aangebroken. Sangkuriang was zo boos dat hij het niet had gehaald en trapte zijn boot omver. Deze boos werd een vulkaan, de Tangkuban Parahu, oftewel vertaald, de ‘omgekeerde boot’. De uitgebreide legende vind je hier.

Prijs
De prijs voor buitenlandse toeristen is doordeweeks 230.000 IDR. In het weekend 330.000 INDR. Locals betalen zo’n 10 keer minder. Voor bijna alle bezienswaardigheden betalen buitenlandse toeristen meer dan eigen bevolking.

20160417_093003

20160417_092233

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1