Zien & doen in Sevilla

Ik ben het eens met wat veel bezoekers zeggen over Sevilla: Sevilla is een van de mooiste – zo niet de mooiste – stad van Spanje. Deze vierde stad van Spanje is een museum om doorheen te lopen, mede door de vele Moorse invloeden in de architectuur die nog steeds zichtbaar zijn, o.a. in het beroemde paleis Real Alcázar. En dan het wandelen langs het Bonanza kanaal, een uitmonding van de Guadalquivir, en over de bruggen over het water…prachtig!

Deze 4 nachten/5 dagen reis was ook echt een leuke stedentrip; heel veel gewandeld en gezien en elke avond met andere mensen afgesproken via meetups via Couchsurfing. Deze Sevilla-trip liet zien dat je echt, maar dan ook echt niet alleen hoeft te zijn als je niet alleen wilt zijn. Voor wie bang is om alleen te zijn tijdens het alleen-reizen, download de Couchsurfing-app en er gaat letterlijk een wereld voor je open.

De Kathedraal en Real Alcázar
Er is meer te zien in Sevilla behalve de Kathedraal en Real Alcázar. En dat zeg ik niet zomaar, want ik ben er zelf niet binnen geweest. Wie denkt dat je niet in Sevilla bent geweest als je niet bij deze bezienswaardigheden binnen bent geweest, heeft het mis. Ik ben trouwens ook nog nooit in de Eiffeltoren geweest.
Toegegeven, het was wel jammer dat ik niet naar Real Alcázar ben geweest, dat schijnt echt heel mooi te zijn. Waarom niet? Bij beide stonden elke keer als ik er was, heel erg lange rijen. Je kunt van te voren online een kaartje kopen voor het Real Alcázar en zelfs die rij was heel lang. Je moet het kaartje overigens wel redelijk van te voren kopen, zeker in hoogseizoen. Dus omdat ik echt geen zin had om lang in de rij te staan, heb ik het Real Alcázar en de Kathedraal overgeslagen. Wel heb ik een deel van de Kathedraal gezien, de delen die vrij toegankelijk zijn. Zeker ook de moeite waard. Eén van mijn couchsurf-vriendjes had een drone bij zich en heeft wel een heel mooie foto gemaakt van de Kathedraal in de avond.

Naast de prachtige tuinen van het Real Alcázar dat niet vrij toegankelijk is, ligt het Jardines de Murilo. Ook zeer de moeite waard om doorheen te slenteren of te chillen op een van de bankjes.

Tapas eten
Dat blijft toch een van de favoriete bezigheden als je in Spanje bent. Dankzij mijn Couchsurf-vrienden – en dan vooral de locals – heb ik twee heel goede restaurants bezocht, namelijk Taberna Coloniales en Levies Tapasbar. Voor ongeveer een tientje per persoon eet en drink je je buikje rond. We hebben het hier namelijk niet over de mini-schaaltjes die je in Nederland krijgt.

Wandelen…..
…door de smalle kleurrijke wijken is ook geen straf. Zeker de wijk Santa Cruz, de Joodse buurt. Dit is de wijk waar je het Alcázar en de Kathedraal kunt vinden. En overdag wandelen is leuk, maar in de avond eigenlijk nog leuker. Tot laat is er nog volop leven in de stad, terwijl de toeristische plekken en pleinen lekker rustig zijn.

En al wandelend door de stad zie je hier en daar flamenco dansers, want Sevilla is toch wel de stad van de flamenco. Er zijn verschillende flamenco bars. Vraag een local waar je de beste flamenco kunt zien, er schijnt nogal verschil in te zijn.

…..Langs het water. Op heel veel plekken kun je heel lang langs het water af lopen. Of dat nu door de stad is of door een park, het uitzicht is overal prachtig. Hier en daar wandel je over een van de bruggen, een andere wijk in of een park en via een andere weg weer terug langs het water af.

Aan het water vind je ook de Toro del Oro. Leuk om een keer naar binnen te gaan, naar boven te klimmen en in de rij te staan om op het trapje op te mogen om foto’s te maken. Voor die drie euro entree kun je het bijna niet laten. Je vindt hier ook het Maritiem museum.

…door de parken. Eén van de parken waar ik twee keer ben wezen picknicken en een dutje heb gedaan, is het Parque de los Principes in de wijk Los Remedios. Hier was ook mijn Airbnb, vlak bij de brug Puente de San Telmo.

Een ander park, naast het Plaza de Espana, is het Parque de Maria Luisa. Je vindt hier verschillende beelden, monumenten en musea, o.a. het Plaza de America en het archeologisch museum.

Plaza de Espana
Dit was voor mij echt de mooiste plek van heel Sevilla. Het plein is gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling in 1929. Nu zijn het voor een groot deel overheidsgebouwen. Dat is wel iets anders dan het overheidsgebouw waar ik werk… Vooral in de avond is het hier prachtig. En rustig.

Kerken bezoeken
Er zijn heel veel kerken waar je al dan niet zo naar binnen kunt lopen. Waar dat niet zomaar kan, is de Divine Saviour Collegiate Church. Ik moet zeggen, het is het waard om de 4 euro te betalen en naar binnen te gaan en je ogen uit te kijken terwijl je op een bankje uitrust van het vele lopen. In alle rust.

Setas de Sevilla
Je gaat bijna spontaan ‘op een grote paddenstoel’ zingen. Officieel heet het Metropol Parasol, maar aangezien het bouwwerk op een stel paddenstoelen lijkt, wordt het ook wel ‘setas de Sevilla’ genoemd, setas betekent paddenstoelen. Helemaal beneden onder de grond vind je het antiquarium met archeologische vondsten uit de Romeinse- en Almohade tijd uit Sevilla. Hier is ook de ingang naar de top van de paddenstoelen waar je van het uitzicht kunt genieten. Er is vrijwel geen schaduw, of dit nu ook leuk is als het 35 graden is, vraag ik mij af.Transport

Het vervoer in en rondom Sevilla is uitstekend. Er rijden door de hele stad bussen en op sommige plekken ook een tram. Van en naar het vliegveld met de bus kost je maar 4 euro per rit en duurt ongeveer 30-45 minuten, afhankelijk van waar je precies moet zijn en het verkeer. Deze bussen rijden van en naar het vliegveld overdag ongeveer elke 15-20 minuten.

Kosten
De kosten van zo ongeveer alles vielen mij reuze mee in Sevilla. Sevilla is een stuk goedkoper dan Barcelona, zowel entreegelden als het eten en drinken. De rekening van het avondeten werd meestal door 3 of 4 personen gedeeld en heb ik geen een keer meer dan 10-12 euro neergelegd en dat was inclusief fooi. En we hadden allemaal onze buikjes vol.
Omdat ik het in de avond zo gezellig vond, had ik op de een of andere manier deze keer geen zin om alleen te lunchen. Overal zaten mensen met 2 of meer en ergens had ik geen zin om in mijn eentje te zitten. Dus met een broodje, een drankje en wat lekkers ben ik maar gaan picknicken. Overigens ook geen straf in een van de parken.

Accommodatie
Van andere reizigers hoorde ik dat de hele stad zo ongeveer volgeboekt was, omdat 12 oktober nationale feestdag was en er schijnbaar ook nog een belangrijke voetbalwedstrijd was. Maar over het algemeen is er volop betaalbare accommodatie te vinden.
Ikzelf had een Airbnb geboekt, een ruime kamer met bed, bureau en grote kast met prima wifie, op een goede locatie en 4 leuke katten. En de vrouw des huizes Magdalena was heel vriendelijk, behulpzaam en leuk om mee te praten.

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1