Een motorbike tour met K-Tour

Afgelopen maand was ik voor de 4de keer in Yogjakarta. Elke keer als ik er ben, wil ik nieuwe dingen ontdekken. Omdat ik in Yogjakarta city al heel veel heb gezien, probeer ik zoveel mogelijk de bergen in te gaan. Weg van de drukte en lekker de groene natuur in. Deze keer heb ik o.a. een dagtour gedaan met K-Tour. “K” (afkorting van Kecukk) was mijn gids. Hij kwam mij om 9.00 uur ophalen met de motorbike. Toen had ik nog geen idee wat mij allemaal te wachten stond. Maar aan het eind van de dag was deze dag toch wel een van de hoogtepunten van mijn reis. Ik blijf het zeggen: het is zonde om alleen maar in het centrum van Yogjakarta te blijven, er is zoveel meer!

Plaoson Temple
De meeste mensen bezoeken de Borobodur gaan en de Prambanan, niet wetende dat Yogjakarta nog veel en veel meer tempels heeft. Een van deze onbekende tempels is de Plaosan Temple, oftewel de ‘Twin Temples’. Deze ligt vlakbij de Prambanan tempel. De tempel dateert uit het midden van de 9de eeuw. De tempels worden de ‘Twin Temples’ genoemd omdat ze erg op elkaar lijken, maar een van de tempels heeft Boeddhistische invloeden en de andere Hindoeïstische invloeden.

Het was erg rustig bij de tempel, de enige bezoekers waren locals. Bij het buitenlandse publiek is deze tempel vrijwel onbekend. Als je doordeweeks hier naartoe gaat, ben je waarschijnlijk de enige bezoeker.

Mount Nglanggeran

De tweede stop was wat intensiever. Jazeker, deze hele berg ben ik omhoog geklommen. Vanzelfsprekend met de nodige stops om foto’s te maken, maar zelfs met de stops is het in een uurtje (of anderhalf voor de langzamere klimmers) te doen. Vergeet geen extra water mee te nemen of iets om te eten. Het is soms echt flink klimmen. Ook deze berg is redelijk onbekend bij het buitenlandse publiek. Waarschijnlijk ook omdat het toch wel een eindje rijden is met de auto of de motorbike. Met het openbaar vervoer is het bijna onmogelijk.

Jurug Ghede waterval, oftewel ‘the hidden waterfall’
Net als de Nglanggeran is deze waterval flink verstopt voor het grote publiek. Zelfs wij reden er bijna voorbij, je moet echt weten waar de waterval is. In het regenseizoen is er genoeg water, maar andere delen van het jaar komt er vrij weinig water naar beneden en is het het niet waard om een bezoekje te brengen.

K-Tour
“K” was een fantastische gids! Hij weet niet alleen veel te vertellen, hij maakt ook nog een mooie fotoreportage aangezien hij ook fotograaf is. Na je tour heb je dus niet alleen veel gezien, je hebt ook meteen een portfolio. Alle foto’s waar ik opsta, zijn door “K” gemaakt. Hij biedt verschillende tours aan en ze zijn zo tussen de 200K – 300K, inclusief alles, ook de lunch en eventueel avondeten.

“K'”, altijd met zijn camera bezig

Low Budget-Travel with K-Tour
https://www.facebook.com/kecuk.yogyakarta
website: https://travelingallovertheworldsite.wordpress.com/
Tel:+6285712685860
Instagram:@k_tour2017
Email: agustinusprabowo91@gmail.com

One Response to “Een motorbike tour met K-Tour”

  1. K schreef:

    Thank You Diana, hope you really enjoy Yogyakarta. See you when i see you. have a great day 🙂

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1