Ik ben ook verliefd geworden op Chiang Mai

Inderdaad, ik ben de zoveelste toerist die helemaal weg is van Chiang Mai. Vorig jaar was ik er zo’n 12 dagen, met een kleine onderbreking van een paar dagen Pai. En na die 12 dagen wilde ik dit jaar weer terug en ik weet zeker dat ik er weer een keer terugkom.
Waarom? Omdat het er zo ontzettend chill is, omdat het een compacte stad is met de charme van een dorp, omdat er alles is wat je wilt, vriendelijke mensen en overal lekker eten. Er zijn verschillende markten, veel avondmarkten waar je lekker op straat kunt eten. Ik ben dol op massages en welness en ook die vind je op iedere hoek van de straat. En in no time zit je buiten de stad, in de natuur. Met name het oude centrum is zo ontzettend relaxed. Gewoon lekker slenteren door de straten, wat tempels bezoeken, massage, lekker eten…wat wil je nog meer? En dan heeft Chiang Mai niet eens een strand en toch vind ik het super!

Een foto zegt meer dan 1000 woorden…

Misschien dat deze foto’s een beetje vertellen wat Chiang Mai nu zo bijzonder maakt.

Als eerste simpelweg de straten. Lekker groen, winkeltjes, eettentjes, koffietentjes, hier en daar een tempel. Gewoon lekker slenteren door de rustige straten is al een bezigheid op zich!

En tempels zijn veel. Zo rustgevend. En je kunt bijna overal zo naar binnen, of op z’n minst het terrein op en rondlopen.

Olifanten. Je kunt bijna niet naar Chiang Mai te zijn geweest zonder een olifantenverblijf te hebben bezocht. Vanzelfsprekend wel een verblijf waar je niet op de olifanten kunt rijden (no riding!) en waar de dieren goed worden behandeld. Beetje thuis je huiswerk doen met google.

De markten en het eten. Bijna elke avond is er wel ergens een avondmarkt. De Night Bazaar is er elke avond en een van de meest bekende (toeristen) markt. Ik vind deze een beetje saai. De zondagavond markt daarentegen vind ik heel leuk. Lekker veel eten, leuke snuisterijen en prima plek voor je souvenir.

En de afgelopen keer eindelijk naar de Warorot market geweest. Noem het en het is er. Het is een hele grote markt, groter dan je in eerste instantie denkt. Naast het gebouw op bovenstaande foto is er nog een gebouw en in de verschillende straten er omheen zijn er ook nog kraampjes. En vanzelfsprekend is er eten genoeg!

Een bezoekje aan Chiang Mai zonder de Wat Phra That Doi Suthep Temple niet te hebben gezien? Dat kan niet. De bekendste tempel in Chiang Mai hoog op de berg Doi Suthep. Vergeet ook niet van het uitzicht te genieten.

En vergeet het Doi Inthanon National Park niet, evenals het bezoeken van de vele watervallen in het park.

In het park zelf vind je ook de King & Queen Pagodas, ter ere van de 60ste verjaardag van de Koning en Koningin. De volledige namen van de pagodas zijn Phra Maha Dhatu Nabha Metaneedon en Phra Maha Dhatu Nabhapol Bhumisiri. Dan is King & Queen Pagoda iets makkelijker.

Maar wat het precies is….

Wat het nu precies is wat Chiang Mai zo bijzonder maakt voor mij, is denk ik de combi van veel. Maar wat een van de belangrijkste factor is, zijn toch de mensen. Ik heb sowieso niet veel last van opdringerige Thai, simpelweg omdat ik er Thai uitzie. Maar wat ik van andere toeristen hoor, is dat zij hier ook geen last hebben. Het is toeristisch, maar het is er chill. Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Dit in combinatie met de compactheid van de stad waar alles is wat je nodig hebt, van foodstalls tot shopping malls (waar ik overigens nog geen een keer ben geweest), natuur en cultuur en zoveel wellness en massage mogelijkheden voor weinig geld, zou ik er bijna voorgoed willen wonen!
Ik ben benieuwd hoe Chiang Mai er over 5 jaar uitziet. Waar twee, drie jaar geleden de Zondagmarkt vooral een markt voor Thai was, is het nu meer toerist dan Thai. Chiang Mai wordt ook overspoeld door Chinezen, waar niet alleen andere toeristen niet altijd blij mee zijn (luidruchtig, ook ‘s nachts…), maar vooral de Thai zelf niet. Op weg naar mijn hotel begon de chauffeur al te zuchten en klagen over al die Chinezen in Chiang Mai. De restaurant eigenaar waar ik weleens kwam had liever minder geld dan de Chinese klandizie en van de verhalen van andere mensen uit Chiang Mai begreep ik dat ze de Chinese touringcars liever zien gaan dan komen. Dat wordt nog wat, aangezien voorspeld wordt dat deze Chinese golf in Chiang Mai en Thailand slechts het begin is.
Maar Chinees of geen Chinees, ik kom er zeker terug!

One Response to “Ik ben ook verliefd geworden op Chiang Mai”

  1. Ingrid Bres schreef:

    Hoi Diana,
    Beetje een trage reactie op je Chiang Mai post, mr kom er nu pas aan toe. Verrassend mooi Chiang Mai inderdaad. Dank je wel voor je mooie foto’s die mij dit inkijkje mogelijk maken. Oud collega’s van mij zijn in het verleden geemigreerd nr Chiang Mai, ik adopteerde hun katten. Het contact ben ik verloren mr ik denk haast wel dat zij daar nog leven. Zij wilden uit de rat-race hier en deden het gewoon. Nu ik jouw prachtige foto’s zie en je beschrijvingen lees, snap ik dat helemaal! dag lieve Diana, groetjes, Ingrid

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1