Ueno Park: het cultureel centrum van Tokio

Welkom in het culturele centrum van Tokio, Ueno Park. Het stond hoog op mijn to-do-list en was zeker de moeite waard! Mijn accommodatie was vlakbij Ueno Park en ik ben maar liefst 3 keer in het park geweest. En nog steeds heb ik niet alles gezien. In het park ben je omringd door maar liefst 300 hectare groen en cultuur. Je vindt er verschillende musea, kunst galeries, tempels, prachtige kersenbloesem en zelfs een dierentuin.
Tijdens de Edo periode(1603-1868) maakte het park deel uit van de Kan’ei-ji tempel, toentertijd een van de grootste en rijkste tempels. Nu is het een van de bekendste publieke parken van Tokio. Vooral tijdens de Sakura, de jaarlijkse bloei van de kersenbomen. Er staan maar liefst 1200 kersenbomen, van de in totaal zo’n 8800 bomen. Zelf was ik er niet tijdens de Sakura, maar het maakt een bezoek aan Ueno Park er zeker niet minder om.
Het park heeft ook nog een dierentuin, Ueno Zoo. Deze dierentuin is uit 1882 en daarmee de oudste dierentuin van Japan. Je vindt er meer dan 400 diersoorten.

Kan’ei-ji Tempel
De Kan’ei-ji tempel is een boeddhistische tempel gebouwd in 1625. Het was in deze tempel waar tijdens de Edo periode de Tokugawa familie met regelmaat verbleef en er ceremonies held. Tijdens hun periode waren er maar liefst 68 gebouwen. De tempel ligt een klein stukje buiten het park.

Kanei'ji temple

Ueno Toshogu
De Ueono Toshogu is een heiligdom, gebouwd in 1627. Het is een belangrijk gebouw uit de Edo periode, met name als het gaat om de architectuur van het gebouw. Ondanks de vele oorlogen en aardbevingen is de structuur in tact gebleven.

Kanei’ji Five-storied Pagoda
Vanuit de Ueno Toshogu heb je ook zicht op de Kanei’ji Five-Storied Pagoda. Deze ligt op het terrein van de dierentuin Ueno Zoo.

Shinobazu Pond
Ueno Park heeft een gigantische vijver met een omtrek van maar liefst 2 km. Je kunt er een rondje om lopen en hebt van alle kanten mooi uitzicht. Mooie plek om foto’s te maken. De vijver bestaat uit 3 delen, namelijk de ‘Boat Pond’, de ‘Lotus Pond’ en de ‘Cormorant Pond’.
De Lotus Pond staat – vanzelfsprekend – bekend om de lotusbloemen. Grote delen van de vijver zijn bedekt met deze prachtige bloemen. Op de Boat Pond kun je met een bootje varen. Wil je mooie vogels zien? Dan ga je naar de Cormorant Pond. Helaas was dit deel afgeloten toen ik er was…

Benzaiten temple
In het midden van de Sinobazuno vijver vind je de Benzaiten tempel, de Boeddhistische tempel waar Saraswati wordt geëerd. Saraswati is de Godin van de Kunsten, Kennis en Wijsheid.

Musea
Als er iets in overvloed is in Ueno Park, dan zijn het wel de verschillende musea. Ik ben zelf alleen naar het Tokyo National Museum geweest. Erg groot, ik heb er niet eens alles kunnen zien. Het museum is geopend in 1872 en hiermee het oudste national museum van Japan. Het is ook het grootste kunstmuseum in Japan en een van de grootste in de wereld.

In en rondom Ueno park vind je onder andere de volgende musea:

Shitamachi Museum; alles over het Shitamachi gebied in oost Tokio. Hier zie je hoe Tokio 100 jaar geleden was.

Ueno Royal Museum; modern kunst met alleen maar tijdelijke tentoonstellingen.

National Museum of Western Art; Westerse kunt van het einde van de middeleeuwen tot en met het begin van de 20ste eeuw.

National Museum of Nature and Science; wetenschappelijk en natuurhistorisch museum over Japan.

Tokyo Metropolitan Art Museum; Moderne kunst uit verschillende kunstdisciplines van zowel kunstenaars uit Japan als buiten Japan.

Naast de tempels en musea is Ueno Park een rustige plek (zeker in de ochtend) en mooie plek om gewoon rond te lopen, te relaxen, de vele standbeelden te bezichtigen of een boekje te lezen ergens langs de vijver. Het is een rustgevende plek en het is er schoon.

Accommodatie
Ik heb zelf dichtbij het Ueno Park overnacht in een Capsule Hotel. Leuk om een keer mee te maken, maar vooral voor mensen van mijn lengte… De omgeving van Ueno Park is erg interessant, volop eetgelegenheden, winkels en 2 stations. Het is niet moeilijk om een goed hotel te vinden in deze omgeving van Tokio.Booking.com

No comments yet.

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.

UA-66295536-1