9 films die je reislust prikkelen

Sommige travel movies kan ik blijven kijken. Zijn het niet de avonturen van de hoofdpersonen, dan is het wel de inspiratie die het mij geeft. En vergeet ook niet de prachtige landschappen en omgevingen waarin de films zich afspelen! Na het kijken van onderstaande films wil ik dan ook het liefst mijn tas pakken en er vandoor gaan en doen wat de hoofdpersoon in de film doet. Hieronder mijn favoriete travel movies. Een aantal zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Dat maakt de film voor mij extra mooi. Het laat zien dat datgene wat een droom lijkt, daadwerkelijk haalbaar is.

Mijn favoriete films:

A map for Saturday
a map for saturday_amazon

Een film over long term solo travelers. Als je lang aan het reizen bent, dan voelt elke dag aan alsof het zaterdag is. De film is een documentaire over een jongeman die zijn goedbetaalde baan opgeeft om 11 maanden de wereld rond te gaan reizen. Tijdens zijn reis komt hij mensen tegen die hetzelfde doen, zowel jong en oud. De documentaire laat niet alleen de avonturen zien van de hoofdpersoon en zijn medereizigers, maar geeft ook tips en een inkijkje in het leven van een long term traveler.

After Words
after words

Een van de meest recente travel movies over bibliothecaresse Jane die nadat ze haar baan kwijtraakt naar Costa Rica vertrekt. Niet om het avontuur aan te gaan, maar om zelfmoord te plegen. Ze komt daar een gids tegen die haar weer laat genieten van het leven. Of beter gezegd, eindelijk laat genieten van het leven. Het enige dat Jane in haar leven had, was haar baan en haar kat. In Costa Rica komt ze er achter dat er meer in het leven is dan met je neus in de boeken zitten.

The Way
the way_amazon

Mooie film waarin Martin Sheen de hoofdrol speelt. Hij speelt een vader wiens zoon is omgekomen tijdens het lopen van de Camino de Santiago. Terwijl de vader het lichaam van zijn zoon in Frankrijk komt ophalen, besluit hij de Camino zelf te lopen, in naam van zijn zoon. In de film komen de prachtige landschappen voorbij. Na het zien van de film ben ik meteen gaan kijken of het niet iets voor mij is om de (een deel van) de Camino te lopen!

Into the Wild
Into-the-Wild_insessionfilm.com

Waargebeurd verhaal van een jongeman die na zijn afstuderen al zijn creditcards verbrandt en zijn spaargeld doneert aan Oxfam om vervolgens naar Alaska te reizen. De film gaat over zijn twee jaar durende reis naar Alaska en zijn leven in de wildernis van Alaska. Hoewel de film niet leuk eindigt, is het vooral het avontuur van de jongeman die film voor mij erg interessant maakt.

Wild
Wild_rottentomatoes

Waargebeurd verhaal gebaseerd op het memoir van Cheryl Strayed en haar Pacific Crest Trail wandeling, met Reese Witherspoon in de hoofdrol. De Pacific Crest Trail is 4265 km van Campo Californië naar de Canadese grens.

Net gescheiden en de dood van haar moeder achter de rug, begint Cheryl bijna onvoorbereid met een veel te zware rugzak aan de lange hiking tocht. De film laat haar avontuur zien, maar ook de gebeurtenissen die hebben geleid tot het maken van de tocht.

Bij deze film had ik het gevoel: dat wil ik ook ooit een keer doen! Misschien niet de hele 4265 km of de 1700 km die Cheryl heeft afgelegd, maar het lijkt mij niet verkeerd om eens alleen in de natuur te zijn en één met de natuur te worden. Of beter gezegd, de wildernis.

127 hours
127-Hours-movieboozer.com

Ook een waargebeurd verhaal over een jonge man die 127 uur vastzit onder een rots tijdens zijn wandeling door de Blue John Canyon in Utah, Amerika. Om los te komen, moet hij drastische maatregelen nemen. De film is eigenlijk meer een overlevingsfilm. Naast de prachtige landschappen en natuur, laat het zien dat een ongelukje in een klein hoekje zit en grote gevolgen kan hebben. Het liet mij zien dat ik dit soort tochten toch echt liever niet alleen zou willen doen…Als er in the middle of nowhere iets gebeurd, dan ben je ook echt alleen in the middle of nowhere.

Eat Pray Love
eat-pray-love_ movie poster artwork finder

Dit vond ik echt een van de mooiste films! De film is gebaseerd op het memoir van Elizabeth Gilbert. Het heeft even geduurd voor ik de film ging kijken, ik dacht dat het een saaie romantische film was. Ja, romantiek komt er ook in voor, maar het gaat vooral over de zoektocht naar geluk en balans in het leven. Elizabeth Gilbert (gespeeld door Julia Roberts) heeft een echtgenoot, een mooi huis en een carrière, maar zoals bij veel mensen het geval is: dit is niet genoeg. Ze gaat scheiden en besluit een jaar lang alleen te gaan reizen. Eerst naar Italië, daarna naar India en als laatste naar Indonesië.

The Beach
2000the_beach.watchmovie

Avontuur, avontuur….en mooie witte stranden. Wie wil het niet? Gewoon je tas pakken, naar Thailand gaan, een geheime landkaart krijgen en op onderzoek uitgaan waar dat kruisje op de kaart nu precies is. Leonardo Di Caprio gaat met 2 andere reizigers op zoek naar het kruisje op de kaart en vindt een prachtig bounty eiland. Helaas is het eiland te mooi om waar te zijn, maar de film zeker niet!

Tracks
Tracks_moviescene

Ook deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1977 trekt Robyn Davidson met vier kamelen en een hond 2700 kilometer door de Australische outback, van Alice Springs naar de Indische Oceaan. National Geographic documenteert haar reis. In totaal duurde de reis 9 maanden. De film laat avontuur zien, maar ook een ontzettende moedige jonge vrouw met veel doorzettingsvermogen. Het laat zien dat als je iets wilt, alles mogelijk is, maar je moet er wel hard voor werken.

 

2 Responses to “9 films die je reislust prikkelen”

  1. Sue schreef:

    Grappig, ik zou hier een totaal andere lijst hebben! Voor mij zijn films die zich afspelen in steden eerder een leuke inspiratie, dus als ik “Midnight in Paris” of “Lola Rennt” zie, wil ik direct een stedentripje boeken… Jij droomt duidelijk van langer en verder weg!

    • Diana schreef:

      Ja…dat klopt wel, ik droom nog wel van langer weg :). Die twee films ken ik nog niet, ik zal ze eens gaan bekijken. Wie weet zit ik daarna in de trein naar Parijs!

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.

UA-66295536-1