Deel 1: Voorbereiding voor de reis naar Azië

Eindelijk, ik weet waar ik naartoe wil! Volgend voorjaar 2016 wil ik naar Sri Lanka, Indonesië en Thailand. Die keuze is dus gemaakt. Nu zijn er nog genoeg dingen om uit te zoeken, maar ik begin met:

  • Wanneer?
  • Hoe lang?
  • Wat wil ik zien?
  • Hoeveel wil ik uitgeven?

Wanneer hangt af van mijn volgende baan. Ik wil graag weer werken via tijdelijke contracten, omdat dit mij meer vrijheid geeft. Op dit moment ben ik bezig met het zoeken naar een nieuwe baan en deze keer echt een TIJDELIJKE baan. Als deze nieuwe tijdelijke baan stopt, dan wil ik gaan reizen. Of dat nu maart, april of mei is, dat maakt niet zoveel uit, maar in principe wel voor de zomer 2016. Bij het zoeken naar een nieuwe baan na de zomer, geef ik dus de voorkeur aan een opdracht van ongeveer 6 maanden. Iets langer of iets korter maakt niet zoveel uit.

Hoe lang hangt ook een beetje af van wanneer. Als mijn tijdelijke contract afloopt, dan zal ik toch ook weer opzoek moeten naar een nieuwe tijdelijke baan. Het is niet handig om dit te doen in juli aangezien het dan zomer is. Ik zit nu op 6-8 weken.

Wat wil ik zien? Ook dit hangt vanzelfsprekend voor een deel samen met hoe lang. Maar grofweg denk ik aan het volgende. In Indonesië wil ik op Java blijven. Jakarta hoef ik in principe niet meer te zien, daar ben ik een paar jaar gelden al geweest. Mij lijkt Bandung en Yogyakarta erg mooi. In Thailand twijfel ik tussen het Bangkok en het ‘noorden’ of Bangkok en het ‘zuiden’. Sri Lanka is niet al te groot, dus daar kan ik een groot deel van het eiland zien.

Hoeveel ik wil uitgeven is een beetje natte vinger werk. Ik budgetteer ruim voor zo’n 6,5 week, 48 dagen. Je moet toch ergens beginnen.

20 euro per dag eten
20 euro per overnachting
500 euro zakgeld
1000 euro vluchten

Een zoektocht naar vluchten laat zien dat ik zo’n 1000 euro aan vluchten kwijt zal zijn, inclusief vluchten tussen de landen. Alles bij elkaar komt dit neer op zo’n 3500 euro en dat is een mooi bedrag. Aangezien ik couchsurfing wil uitproberen (going local) en je heel erg je best moet doen om daadwerkelijk voor 20 euro per dag te eten, zal ik ruim uitkomen. Dit geeft mij de vrijheid dat als ik een keer in een mooi hotel wil verblijven, dit ook mogelijk is. Of als ik een dure excursie tegenkom, deze ook kan doen.

En dan komt nu het leukste, kijken wat er allemaal te zien en te beleven is in de landen. Ik moet nog even kijken hoe lang ik op welke plek blijf en dat hangt weer af van wat ik allemaal wil zien.

 

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1