Over (solo) reizen

10 tips om veilig, alleen op reis te gaan

Eén van de redenen waarom vrouwen niet alleen op reis willen gaan, is omdat ze het niet echt durven. Alleen voelen mensen zich kwetsbaarder.
10 tips om veilig, alleen op reis te gaan.

Lees verder.


Nee, solo reizen is niet altijd leuk…

Dat solo reizen niet altijd leuk is, dat wist ik wel. Maar tijdens mijn laatste reis naar Indonesië kwamen de negatieve kanten net iets te vaak naar boven.

Lees meer.


Giving back…or not?

20160429_190156

Vaak willen mensen met de beste bedoelingen dierenopvangcentra of weeshuizen bezoeken in het land waar ze op vakantie zijn. Het idee dat je iets terug kunt geven aan de mensen. Zelf probeer ik ook altijd mijn steentje bij te dragen, maar helaas is dat soms moeilijker dan gedacht.

Lees verder.


Solo op reis: hoe doe je dat nou?

2016-04-25 18.11.47

Solo reizen lijkt in beginsel een beetje eng, maar met de juiste voorbereiding en tips valt het best mee.
Hieronder een aantal tips voor degene die het altijd al een keer hebben willen doen, maar het eigenlijk een beetje eng vinden.

Lees verder.


Hoe en wat Couchsurfing?

couchsurfing

Wat is Couchsurfing? Wat zijn de mogelijkheden? Is het veilig? Hoe pak je het aan? In deze post probeer ik antwoord te geven op deze vragen.

Lees verder.


Hoe moet ik naar het toilet…in Azië?

wc

Het lijkt allemaal zo vies, maar eigenlijk is het dat niet. Een sproeier, een bak met water en ergens een gat in de grond. De vraag die niet iedereen durft te stellen, maar: hoe moet ik nu naar het toilet in Azië?

Lees verder.Mijn Azië-reis tot nu toe: het mooie, het mindere, het bijzondere en het opvallende

Na Thailand en Indonesië ben ik alweer in Sri Lanka. Ik ben alweer over de helft van mijn reis. Zoveel mooie en bijzondere dingen meegemaakt. En ik heb tot nu toe eigenlijk alles gedaan wat ik wilde doen. En meer!

Lees verder.


Ready for take-off!

paspoort

Het is zover, ik ben klaar voor vertrek!
Wat heb ik al geregeld, wat ga ik doen en wat laat ik op mij afkomen tijdens de reis?

Lees verder.


Solo reizen: waarom zou je alleen op reis gaan?

S7301176

Nee, solo reizen is niet alleen voor eenzame mensen. Alleen op reis gaan is spannend, avontuurlijk en de ultieme kans om nieuwe mensen te leren kennen.
Ik raad het iedereen aan om het op z’n minst één keer in je leven te proberen. Neem de tijd voor jezelf, gun je zelf die reis en ga het avontuur aan!

Lees verder.


Hoe zwaar wordt mijn backpack?

ingepakte rugzakken

Oftewel, wat neem ik mee op reis? Persoonlijk neem ik zelf zo min mogelijk mee en zelfs dat vind ik soms nog te veel. Toch nog een extra truitje, een jurkje, mijn tablet, douchegel, extra paar schoenen….etc. Elke 500 gram is 500 gram te veel, ik wil een zo licht mogelijke backpack. Het enige voordeel van een erg volle backpack, is dat je erop kunt zitten als je ergens moet wachten, maar ik spaar liever mijn rug en energie.
Het is mij gelukt om met 8,5 kilo te gaan reizen! Met mijn tips moet dit jou vast ook lukken.

Lees verder.


Tips om langer, vaker en goedkoper op reis te gaan

geld

Je hoeft niet stinkend rijk te zijn om te kunnen reizen, maar iets van money heb je toch wel nodig. Al is het maar het vliegticket naar bestemming, hoe goedkoop dit ticket ook mag zijn. Of het kopen van je backpack of rugzak, je accommodatie en natuurlijk je eten en drinken. Toch hoeft dit alles niet duur te zijn. Hoe lukt het anders zoveel mensen om weken, maanden of jaren lang op reis te zijn, zonder dat zij een topbaan hadden of erfenis hebben gekregen? Eén ding hebben zij echter allemaal gemeen en dat is dat reizen prioriteit nummer 1 is in het leven.

Lees verder.


Deel 2: Voorbereiding voor de reis naar Azië

S7301761

In deel 1 Voorbereiding voor de grote reis had ik besloten welke landen ik wil bezoeken tijdens mijn reis in 2016, namelijk Sri Lanka, Thailand en Indonesië. Er waren echter nog genoeg zaken die geregeld moesten worden, namelijk:

  • Wanneer?
  • Hoe lang?
  • Wat wil ik zien?
  • Hoeveel wil ik uitgeven?

Een aantal ervan liggen ondertussen vast, onder andere wanneer ik ga. In maart vertrek ik voor twee maanden naar Azië, te beginnen in Bangkok.

Lees verder.


9 films die je reislust prikkelen

Sommige travel movies kan ik blijven kijken. Zijn het niet de avonturen van de hoofdpersonen, dan is het wel de inspiratie die het mij geeft. En vergeet ook niet de prachtige landschappen en omgevingen waarin de films zich afspelen! Na het kijken van onderstaande films wil ik dan ook het liefst mijn tas pakken en er vandoor gaan en doen wat de hoofdpersoon in de film doet.

Lees verder.


Deel 1: Voorbereiding voor de reis naar Azië

S7301849

Eindelijk, ik weet waar ik naartoe wil! Volgend voorjaar 2016 wil ik naar Sri Lanka, Indonesië en Thailand. Die keuze is dus gemaakt. Er zijn echter nog genoeg zaken om uit te zoeken.

Lees verder.

 

Save

Related Post

No comments yet.

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.

UA-66295536-1