Reistips

Deel 2: Voorbereiding voor mijn vanlife-trip door Europa

Nog een kleine 2 maanden voordat het avontuur begint! Ik ben ondertussen weer iets verder met mijn voorbereiding voor mijn ‘vanlife-trip’ door Europa. De belangrijkste aanschaf is namelijk gedaan: de auto.

Lees verder.


Deel 1: Voorbereiding voor mijn vanlife-trip door Europa

Nog zo’n 3 maanden voordat ik weer een paar maanden ga reizen, deze keer door Europa! En niet zomaar, maar in een auto. Een grote auto waar ik in reis, slaap en leef.
De voorbereiding is altijd al dolle pret, alles uitzoeken wat je nodig hebt, wat je wilt zien, waar campings en camperplaatsen zijn, etc. Hoe bereid ik mijn reis nu voor?

Lees verder.


Reisroutes door (Zuid-Oost) Azië

Azië is een populair werelddeel om een paar maanden door te brengen. Het is er lekker warm, het is goedkoop, het eten is lekker, het continent is divers als het gaat om cultuur en natuur en de landen zijn over het algemeen goed te bereizen. Er is weinig criminaliteit en het is veilig. Veel reizigers die voor de eerste keer lang op reis gaan, kiezen Azië, al dan niet gecombineerd met Australië.

Lees verder.


6 manieren om te reizen en werken te combineren

De meeste mensen die op reis gaan, gaan voor een aantal weken. Maar wat als je nu een paar maanden of langer op avontuur wilt? Dat kan soms iets lastiger zijn, zij het omdat je werkt en geen maanden verlof krijgt of omdat je weinig geld hebt. Dat laatste hoeft echter geen probleem te zijn. En nee, je hoeft ook niet eerst 2 jaar te sparen. Tijdens mijn reizen ben ik genoeg mensen tegengekomen die niet alleen de wereld ontdekken, maar tegelijkertijd werken of vrijwilligerswerk doen.

Lees verder.


3 maanden in 2 rugzakken: waar kwam ik mee terug? (en hoe je ‘licht’ op reis gaat)

Waar ik ook kom, veel mensen vragen zich af hoe ik toch met zo weinig kilo kan reizen. Ik heb 1 grote rugzak en 1 kleine. Vaak zijn mijn twee rugzakken bij elkaar net zo groot als 1 rugzak van mijn medereizigers. Ik vraag mij op mijn beurt weer af hoe zij het voor elkaar krijgen om maandenlang met zoveel kilo rond te lopen!

Lees verder.


12 weken Azië: wat heeft mij dat gekost?

Dit jaar heb ik een kleine 12 weken door Azië gereisd. Ik ben begonnen in de Filipijnen, daarna naar het zuiden van Thailand en vanuit Thailand naar China (waar ik korter verbleef dan gepland), terug naar het noorden van Thailand, gevolgd door Laos, een korte tussenstop in Thailand en vervolgens door naar Indonesië. Vanuit Indonesië ben ik nog een paar dagen naar Berlijn gegaan om vervolgens terug te gaan naar Nederland. Hoewel ik dacht dat ik meer geld kwijt zou zijn deze reis dan mijn vorige reis, kostte deze reis mij zelfs minder!

Lees verder.


3 maanden in 2 rugzakken: waar kwam ik mee terug?
(en hoe je ‘licht’ op reis gaat)

Waar ik ook kom, veel mensen vragen zich af hoe ik toch met zo weinig kilo kan reizen. Ik heb 1 grote rugzak en 1 kleine. Vaak zijn mijn twee rugzakken bij elkaar net zo groot als 1 rugzak van mijn medereizigers. Ik vraag mij op mijn beurt weer af hoe zij het voor elkaar krijgen om maandenlang met zoveel kilo rond te lopen!
Als ik dan vertel wat ik allemaal mee heb aan kleding, kunnen ze het bijna niet geloven. Ze dachten waarschijnlijk dat ik van alles 1 mee heb, inclusief mijn ondergoed…

Lees verder.


Waarom hostels zo leuk zijn! (en hoe het leuk te maken)

Bij het woordje hostels denken veel mensen aan accommodatie met vieze kamers, toiletten en douches en waar je met 20 mensen in één ruimte ligt te snurken. Nu zal er een tijd geweest zijn dat het zo was, maar die tijd heb ik nooit mee gemaakt.
Hostels zijn voor mij de meest gezellige accommodatie optie als ik lang op reis ben. Ondanks dat ik werk en mij duurdere accommodatie kan veroorloven, kies ik vaak toch nog steeds voor hostels.

Lees verder.


De beste hostels in Azië

Ik heb alle soorten accommodatie uitgeprobeerd in Azië: hotels, guesthouses, bungalows en homestays. Maar zeker tijdens mijn lange reizen, verblijf ik het meeste in hostels. Voor mij zijn hostels de meest gezellige plekken om te verblijven. Wat zijn voor mij de beste hostels in Azië?

Lees verder.


Reizen: de kosten voor je vertrek

Wie denkt alleen maar geld kwijt te zijn tijdens de reis, heeft het mis. Het gaat niet altijd op, maar in veel gevallen geldt hoe verder weg je gaat, hoe meer landen je bezoekt, hoe hoger de kosten (kunnen) zijn. Tijdens je reis zijn er redelijk veel verborgen kosten waar je niet altijd rekening mee houdt als je je budget voor 2 of 3 maanden berekent.

Lees verder.


Reizen: hoe betaal ik dat nou allemaal?

Begin 2019 ga ik er weer 3 maanden vandoor. 1 maand betaald verlof, de rest onbetaald. En het is niet alsof ik in 2018 niet weg ben geweest: Indonesië, Thailand, Hong Kong, Berlijn, Eiffelgebergte en Spanje. Hoe betalen we dat nu allemaal?

Lees verder.


Tussen de reizen door…6 tips tegen wanderlust

Velen van ons kunnen niet het hele jaar door reizen, maar brengen een groot deel van hun tijd door tussen vier muren. Voor mensen met een serieuze vorm van wanderlust, kan dit meer dan vervelend zijn. De drang om je tas te pakken en rond te zwerven over de wereld, complete vrijheid voelen, mensen van over de hele wereld ontmoeten, nieuwe plekken ontdekken en weg te zijn uit de dagelijkse sleur… Wat kun je doen om je wanderlust iets te stillen? Hier zijn 6 tips!

Lees verder.


18 x reisinspiratie!

Travel quotes….wie houdt er niet van? Inspirerende woorden die je (hopelijk) aanzetten tot actie! In 2017 zijn er heel wat de revu gepasseerd op mijn facebook-pagina. Niet elke quote, maar wel elke foto is door mijzelf gemaakt.

Lees verder.


Over selfie-sticks en foto-toerisme: reizen we voor onszelf of voor anderen?

Foto’s maken op reis, wie doet het niet? Maar soms lijkt het alsof het plaatje schieten belangrijker is dan daadwerkelijk ergens zijn. Ergens zijn en genieten van de bestemming en de omgeving en de plek in je laten opnemen. Wat is dat toch altijd met die telefoon? En tja, waarom doe ik er ook aan mee?

Lees verder.


Een wereldreis: wat kost dat nou?

Niet zoveel als je denkt. Het zijn bedragen waar je voor kunt sparen, zij het dat de een er iets langer over doet dan de ander. Vanzelfsprekend is elke wereldreis anders en zit er aan elke wereldreis een ander kostenplaatje. Ik kan je alleen vertellen wat mijn laatste lange reis kostte en wat de grootste kostenposten waren.

Lees verder.


10 tips om veilig, alleen op reis te gaan

Eén van de redenen waarom vrouwen niet alleen op reis willen gaan, is omdat ze het niet echt durven. Alleen voelen mensen zich kwetsbaarder.
10 tips om veilig, alleen op reis te gaan.

Lees verder.


Nee, solo reizen is niet altijd leuk…

Dat solo reizen niet altijd leuk is, dat wist ik wel. Maar tijdens mijn laatste reis naar Indonesië kwamen de negatieve kanten net iets te vaak naar boven.

Lees meer.


Giving back…or not?

20160429_190156

Vaak willen mensen met de beste bedoelingen dierenopvangcentra of weeshuizen bezoeken in het land waar ze op vakantie zijn. Het idee dat je iets terug kunt geven aan de mensen. Zelf probeer ik ook altijd mijn steentje bij te dragen, maar helaas is dat soms moeilijker dan gedacht.

Lees verder.


Solo op reis: hoe doe je dat nou?

2016-04-25 18.11.47

Solo reizen lijkt in beginsel een beetje eng, maar met de juiste voorbereiding en tips valt het best mee.
Hieronder een aantal tips voor degene die het altijd al een keer hebben willen doen, maar het eigenlijk een beetje eng vinden.

Lees verder.


Hoe en wat Couchsurfing?

couchsurfing

Wat is Couchsurfing? Wat zijn de mogelijkheden? Is het veilig? Hoe pak je het aan? In deze post probeer ik antwoord te geven op deze vragen.

Lees verder.


Hoe moet ik naar het toilet…in Azië?

wc

Het lijkt allemaal zo vies, maar eigenlijk is het dat niet. Een sproeier, een bak met water en ergens een gat in de grond. De vraag die niet iedereen durft te stellen, maar: hoe moet ik nu naar het toilet in Azië?

Lees verder.Mijn Azië-reis tot nu toe: het mooie, het mindere, het bijzondere en het opvallende

Na Thailand en Indonesië ben ik alweer in Sri Lanka. Ik ben alweer over de helft van mijn reis. Zoveel mooie en bijzondere dingen meegemaakt. En ik heb tot nu toe eigenlijk alles gedaan wat ik wilde doen. En meer!

Lees verder.


Ready for take-off!

paspoort

Het is zover, ik ben klaar voor vertrek!
Wat heb ik al geregeld, wat ga ik doen en wat laat ik op mij afkomen tijdens de reis?

Lees verder.


Solo reizen: waarom zou je alleen op reis gaan?

S7301176

Nee, solo reizen is niet alleen voor eenzame mensen. Alleen op reis gaan is spannend, avontuurlijk en de ultieme kans om nieuwe mensen te leren kennen.
Ik raad het iedereen aan om het op z’n minst één keer in je leven te proberen. Neem de tijd voor jezelf, gun je zelf die reis en ga het avontuur aan!

Lees verder.


Hoe zwaar wordt mijn backpack?

ingepakte rugzakken

Oftewel, wat neem ik mee op reis? Persoonlijk neem ik zelf zo min mogelijk mee en zelfs dat vind ik soms nog te veel. Toch nog een extra truitje, een jurkje, mijn tablet, douchegel, extra paar schoenen….etc. Elke 500 gram is 500 gram te veel, ik wil een zo licht mogelijke backpack. Het enige voordeel van een erg volle backpack, is dat je erop kunt zitten als je ergens moet wachten, maar ik spaar liever mijn rug en energie.
Het is mij gelukt om met 8,5 kilo te gaan reizen! Met mijn tips moet dit jou vast ook lukken.

Lees verder.


Tips om langer, vaker en goedkoper op reis te gaan

geld

Je hoeft niet stinkend rijk te zijn om te kunnen reizen, maar iets van money heb je toch wel nodig. Al is het maar het vliegticket naar bestemming, hoe goedkoop dit ticket ook mag zijn. Of het kopen van je backpack of rugzak, je accommodatie en natuurlijk je eten en drinken. Toch hoeft dit alles niet duur te zijn. Hoe lukt het anders zoveel mensen om weken, maanden of jaren lang op reis te zijn, zonder dat zij een topbaan hadden of erfenis hebben gekregen? Eén ding hebben zij echter allemaal gemeen en dat is dat reizen prioriteit nummer 1 is in het leven.

Lees verder.


Deel 2: Voorbereiding voor de reis naar Azië

S7301761

In deel 1 Voorbereiding voor de grote reis had ik besloten welke landen ik wil bezoeken tijdens mijn reis in 2016, namelijk Sri Lanka, Thailand en Indonesië. Er waren echter nog genoeg zaken die geregeld moesten worden, namelijk:

  • Wanneer?
  • Hoe lang?
  • Wat wil ik zien?
  • Hoeveel wil ik uitgeven?

Een aantal ervan liggen ondertussen vast, onder andere wanneer ik ga. In maart vertrek ik voor twee maanden naar Azië, te beginnen in Bangkok.

Lees verder.


9 films die je reislust prikkelen

Sommige travel movies kan ik blijven kijken. Zijn het niet de avonturen van de hoofdpersonen, dan is het wel de inspiratie die het mij geeft. En vergeet ook niet de prachtige landschappen en omgevingen waarin de films zich afspelen! Na het kijken van onderstaande films wil ik dan ook het liefst mijn tas pakken en er vandoor gaan en doen wat de hoofdpersoon in de film doet.

Lees verder.


Deel 1: Voorbereiding voor de reis naar Azië

S7301849

Eindelijk, ik weet waar ik naartoe wil! Volgend voorjaar 2016 wil ik naar Sri Lanka, Indonesië en Thailand. Die keuze is dus gemaakt. Er zijn echter nog genoeg zaken om uit te zoeken.

Lees verder.

Save

No comments yet.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1