8 dagen Sulawesi: Makassar (deel 3)

Dit is deel 3 van mijn 8 daagse rondreis door Zuid-Sulawesi.

Deze Azië-reis heb ik 8 dagen doorgebracht op Sulawesi. In plaats van alles zelf uitzoeken en regelen wilde ik mij deze reis een weekje laten verwennen en een georganiseerde tour boeken. Ik heb gekozen voor Zuid-Sulawesi omdat ik erg benieuwd was naar Toraja’s en vrijwel niets wist van Sulawesi. Vrienden van mij waren hier al eerder geweest en overal waar zij in Indonesië zijn geweest, ga ik daarna naartoe. Tot nu toe is alles wat zij ook hebben gedaan, mij ook bevallen, dus had goede hoop op Sulawesi.
Terwijl ik aan het reizen was in Vietnam heb ik besloten om tijdens mijn maand in Indonesië ook Sulawesi te bezoeken en ben gaan googlen wat er zoal mogelijk is. Sulawesi is groot, ook Zuid-Sulawesi. Er is erg veel te zien en het openbaar vervoer is er minder georganiseerd dan bijvoorbeeld op Java. Een auto met chauffeur is wel zo makkelijk. Een gids erbij die vertelt over de rijke cultuur van Zuid-Sulawesi maakt het nog interessanter. Mijn tour door Zuid-Sulawesi heb ik geboekt bij Sulawesi Travel.

Stadstour Makassar
De laatste tour van mijn 8 dagen in Sulawesi: een stadstour Makassar. Makassar is nog redelijk onbekend bij het grote publiek, maar het is de 5de grootste stad van Indonesië. In de 16de eeuw was het deze stad die het centrum van de handel was van Oost-Indonesië.
Voor de meeste bezoekers is Makassar het startpunt om de rest van Zuid-Sulawesi te bezoeken, o.a. de Toraja, het Karstgebergte, het Tempe meer en de stranden van Bira.
Een foto-essay van mijn tour in Makassar.

Balla Lompoa Museum


Dit museum is een recontructie van het Gowa Paleis, waarvan het nalatenschap van dit koninkrijk een deel van de collectie is; denk aan wapens, keramiek en huishoudelijke spullen.


In plaats van ‘gewoon’ de entree te betalen, kun je in traditionele kledij het museum bezoeken en daar betaal je dan voor (50.000 Rp).

Fort Rotterdam
Fort Rotterdam is in 1634 gebouwd, genoemd naar de geboorteplaats van VOC-Admiraal Cornelis Speelman. Van bovenaf lijkt het een beetje op een schildpad.In het fort vind je ook een museum waar je batik uit heel Indonesië kunt vinden.

Haven

Hier worden de schepen gelost en kun je met een beetje geluk nog een van de schepen van binnen zien.
Aan de haven ligt een wijk welke je ook kunt bezoeken. Het een van de arme (sloppen)wijken van Makassar.


Het einde van mijn Sulawesi-reis zit er op. Dankjewel Adil voor de organisatie en de tour, het was een van de hoogtepunten van mijn Azië-reis; een reis om nooit te vergeten!

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1