Sri Lanka

Nuwara Eliya: mijn escape naar de koelte

20160506_114833

Na het warme Thailand en Indonesië dacht ik wel gewend te zijn aan het warme weer. Totdat ik aankwam in Sri Lanka. De eerste dagen waren op z’n zachts gezegd nogal heet. Vanuit Galle ben ik na 1 nacht dan ook heel erg snel richting Nuwara Eliya gevlucht, want dat was het koelste plekje in Sri Lanka, zo was mij vertelt. Mijn gastheer in Nuwara Eliya vertelde mij dan ook dat veel mensen hun huwelijksreis doorbrengen in Nuware Eliya, juist omdat het daar zo koel is.

Lees verder.


8 x zien en doen in Colombo

Colombo. Wat was ik ontzettend benieuwd naar deze stad. Mijn ouders zijn er 30 jaar geleden geweest toen ze mij zusje gingen halen. Net als ik is ook zij geadopteerd, alleen zij uit Sri Lanka en ik uit Indonesië. In 30 jaar tijd is er veel veranderd. Mijn ouders herkende vrij weinig van mijn foto’s.
Het is een grote stad, maar wat mij in tegenstelling tot veel andere plekken in Sri Lanka opviel, was dat het ook een schone stad was. Er is veel verkeer, maar de straten zijn schoon.

Lees verder.


Negombo: om je reis te beginnen of te eindigen

20160501_142952

Het is deze plek waar veel reizigers hun reis beginnen of eindigen. Het ligt dicht bij het vliegveld en het is een kleine en overzichtelijke badplaats. Zo klein en overzichtelijk, dat je het in 2 dagen wel hebt gezien…

Lees verder.


3,5 week Sri Lanka: wat kost dat nu?

20160513_143411

Ik ben 3,5 week naar Sri Lanka geweest, heb alle excursies gedaan die ik wilde doen, alles gezien wat ik wilde zien en in hostels, homestays, hotels en bij mensen thuis geslapen. Wat heeft dit alles mij nu gekost?

Lees verder.


Pidurangala Rock: met uitzicht op de Sigirya Rock!
20160510_130600

De Pidurangala Rock ligt op een paar kilometer van de beroemde Sigirya Rock. Het beklimmen van deze rots is avontuurlijker, rustiger (minder toeristen) en veel en veel goedkoper. En je kunt de Sigirya Rock nog zien ook!

Lees verder.


De Oude Stad Polonnaruwa

20160515_093247

Als je in de Oude Stad van Polonnaruwa loopt, waan je je even terug in de tijd, ongeveer 800 jaar terug in de tijd.
Dit was de tweede hoofdstad van Sri Lanka.

Lees verder.


Even uitrusten in Kandy
20160512_112323

De tweede stad van Sri Lanka is Kandy. Kandy in het midden van Sri Lanka, dus perfecte plek om van hieruit het land te verkennen.

Lees verder.


Batticaloa: cultuur, natuur en strand

Kallady bridge

Hoewel het toerisme langzaam op gang komt aan de oostkust van Sri Lanka, vind je er nog lang geen massatoerisme. Ook niet in Batticaloa, een plaatsje waar je strand, stad en natuur kunt vinden. Bezoek een van de vele tempels, moskeeen of kerken, loop langs de lagoon richting het Dutch Fort of bezoek een organische boerderij of een vismarkt.

Lees verder.

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1