Singapore is super….maar niet voor mij

Tijdens mijn laatste reissabbatical was ik zo ongeveer 1 persoon tegengekomen die Singapore teleurstellend vond. Met mijzelf erbij zijn het er nu 2. Niet dat het niet leuk was of vervelend, het was gewoon saai. Singapore is eigenlijk een heel grote stad. Een moderne stad. En dat was het. Toegegeven, ik was er in de meest warme periode van het jaar. Het was mijn laatste stop in Azië, maar na 2,5 maand warm weer was het hier echt heel warm. Ik heb zo erg moeten zweten, dat mijn huid in mijn nek schraal werd. Er lekker op uit gaan om ‘de stad’ te ontdekken, viel dus een beetje tegen. Wat ik dan maar heb gedaan? Een aantal parken en tuinen bezocht en een museum om af te koelen. De rest van de tijd heb ik geschreven, geluierd en you tube gekeken in mijn koele luxury hostel. Ik vind parken en tuinen echt heel erg leuk om te bezoeken, dus heb mij toch wel vermaakt. Ik heb zoveel mooie planten en bloemen gezien!

A taste of the Western world
Singapore is easy traveling, openbaar vervoer is makkelijk, het is er inderdaad schoon, alles werkt wat moet werken, het eten is goedkoop, alle Westerse winkels die je wilt bezoeken zijn er en kleding schijnt ook nog eens goedkoop te zijn. Ik kwam een dame tegen uit Jakarta die elke 6 maanden naar Singpore gaat om vrienden te bezoeken en vooral, te winkelen. Kleding is namelijk goedkoper in Singapore dan in Jakarta. Dan bedoelt ze vast de kleding in de Westerse winkels. Veel mensen uit de Azië komen naar Singapore om wat mee te krijgen van de Westerse wereld. Misschien dat ik het daarom niet zo interessant vond. Ik woon in de Westerse wereld en het meeste aan winkelen doe ik online. Misschien als het wat minder warm was, dat het wat leuker was geweest om meer van het land te ontdekken. Al dat groen maakte de trip naar Singapore het enigszins waard, maar het contrast van al de andere landen die ik voor Singapore had gezien, was denk ik te groot. En het contrast met Nederland was juist erg klein. Singapore was alsof ik weer thuis was en ik wilde nog niet naar huis.

Pearl’s Hill City Park
Het park dat het meest dichtbij mijn accommodatie lag, was het Pearl’s Hill City Park. Het was een kleine klim zo in de hitte, maar dan heb je wel een mooi uitzicht!

 

Gardens by the Bay
De meest populaire tuin van Singapore. De grote lichtgevende bomen zijn wereldberoemd. Ik vond dit park heel erg mooi. Er zijn twee conservatoria, de Flower Dome met verschillende tuinen vanuit de hele wereld en de Cloud Forest. Als je niet vroeg gaat, dan ben je zeker niet de enige, het is echt best druk. In het park vind je ook nog een klein aquarium en gelukkig genoeg schaduw.Botanical Gardens

Sinds 2015 staat deze tuin op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Prachtige tuin met een nog mooiere orchideeën tuin. Zoveel bloemen, zoveel kleuren….schitterend!

Fort Canning Park
Hoog boven de grond ligt Fort Canning Park, vol met historische elementen uit de koloniale periode. Het ligt redelijk hoog en er zijn flink wat hoogte verschillen, dus je moet hier en daar best wat omhoog en omlaag lopen, trappen op en trappen af. Vlakbij het park ligt het Nationaal Museum, dat heb ik ook meteen maar meegepikt.
Changi Airport
Het vliegveld van Singapore, Changi Airport, is meer dan eens verkozen tot beste luchthaven van de wereld. Hier hoef je je dus echt niet te vervelen als je eenmaal achter de gate bent. Daarvoor is wat minder te beleven. Achter de gate kun je nog meer genieten van de orchideeën, maar ook van zonnebloemen in de zonnebloementuin op het dak. Naast de vele winkels en eetgelegenheden kun je ook gaan gamen of een film gaan kijken in de bioscoop. Ik heb er Independence Day II voor de tweede keer gezien.

Nog meer groen

Er zijn nog veel meer parken en tuinen in Singapore. Het is zo ongeveer de groenste stad die bestaat. Dat wil niet zeggen dat er geen verkeer is, er is heel veel verkeer. Wel is er nagedacht over het groen. Waar je in veel steden veel stenen ziet en open ruimtes al snel opgevuld worden met nog meer steen, is er in Singapore veel meer groen. De parken en tuinen worden overigens ook goed onderhouden. Al dat groen compenseert voor mij de saaiheid en biedt tijdens de warme dagen een escape naar de koelte.

No comments yet.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1