Seoel: de perfecte start van mijn reissabbatical

Wat is Seoel toch een mooie en relaxte stad om te verblijven! Ik dacht dat het ontzettend druk zou zijn, overal krioelende mensen, maar het viel mij alles mee. Natuurlijk is het in het weekend drukker evenals op plekken als Myeongdong en Gangnam, maar het is prima vertoeven. De stad is erg schoon, ook al staan er bijna nergens prullenbakken. Mensen nemen hun afval mee.
Ongeveer 70% van wat je ziet is niet te lezen (Koreaans schrift) en de meeste Koreanen spreken niet of nauwelijks Engels. Dat kan soms vervelend zijn maar vaak kom je met wijzen en lachen een heel eind.
Er is ook een prima metro- en bussysteem, dus je bent zo van de ene kant naarar de andere kant van de stad.
Het was best warm, tussen de 28-31 graden, maar prima vol te houden. Het is niet van de klamme, zweterige of bedrukkende weer. En in de avond koelt het flink af, zo erg dat je echt wel een vest nodig hebt.
Wat ik mooi vind aan de stad, is de combi van eeuwenoude geschiedenis en het hypermoderne. In onderstaande foto’s is dit ook te zien. De tegenstellingen in 1 foto.
Ik heb ontzettend genoten van het eten. Ondanks dat ik niet van pittig houd, heb ik genoeg kunnen eten.
En de mensen die van shoppen houden kun hun hart ophalen. Vooral kleding is erg goedkoop. Het schijnt dat veel mensen uit andere landen hier kleding kopen om het vervolgens in eigen land weer te verkopen. De kwaliteit is namelijk goed en de prijs laag.
Ik waande mij echt in een andere omgeving, maar het was geen cultuurschok. Bij andere steden heb ik dat wel meer. Toegegeven, de meeste tijd was ik met een Koreaanse, mijn vriendin Jackie. Of met Yujin, een andere vriendin. De tijd dat ik alleen was, merkte ik bijvoorbeeld wel dat het best moeilijk communiceren is als je de taal niet spreekt. Is geen ramp, hoogstens soms irritant.

Hieronder een fotoreportage van mijn tijd in Seoel, een aanrader!

Het meest bekende en grootste paleis van alle (5) paleizen is het Gyeongbokgung Paleis. Als je de traditionele kleding draagt die je kunt huren, is de toegang gratis. Ik heb het zelf niet gedaan, maar het is erg leuk voor de foto’s dat andere mensen het wel doen!

Bindaeddock eten op de Kwang Jang Market. Bindaeddock ís een soor van pannenkoek gemaakt van bonen, al dan niet met vlees erin.

En winkelen op de Namdaemun Market. Hier zit je goed voor kleiding, souvenirs en natuurlijk eten. Vooral de dumplings die Jackie hier beststelt zịjn lekker!

De Bongeunsa Temple, een Boeddhistische tempel in Samseong-Dong. Midden tussen de kantoorgebouwen een groot tempelcomplex waar je ook op retraite kan.

Even weg, midden in de stad. De Cheonggyecheon stream kun je zo ongeveer 6km lang aflopen. Het ligt een stuk lager dan de rest van de stad, dus alle drukte en het verkeer lijkt heel erg ver weg, terwijl je er toch echt gewoon middenin loopt.

Een bezoekje aan Seoul Tower in de avond kan niet uitblijven. Je hebt mooi uitzicht over de stad en je kunt nog op foto met de pandaberen.

Asia Park, gebouwd voor de Olympische Spelen van 1986. Super relaxed park waar je vooral veel oudere mensen hun gymnastiek en beweging ziet doen. Het park ligt tegenover het Olympisch Stadion.

Nog zo’n relaxed en erg groot park buiten Seoel, in Ansan: het Ansan Lake Park. Ook hier weer vooral mensen die hun gymnastiek komen doen. Lekker wandelen, even weg van de stad.

Een van de straatjes in Itaewon, ook wel het ‘foreigners district genoemd’. Ik vond het er lekker rustig, behalve op vrijdag- en zaterdagavond als iedereen uitgaat. Verder prima wijk om rond te struinen.

Nature & Science Park, midden in de stad. Weer lijkt het alsof je even weg bent uit de stad, tussen de musea en in het groen. Heerlijk!

In de beroemde winkel Kakao & Friends in Gangnam. En je kunt ongestoord overal foto’s maken. Doet iedereen, gewoon netjes wachten op elkaar.

Mijn lekkerste snack, Gimbab. Gekookte rijst met bijvoorbeeld groente en/of vlees in gedroogd zeewier. Mmmm!

2 Responses to “Seoel: de perfecte start van mijn reissabbatical”

  1. Lisan schreef:

    Erg leuk om Seoul in de zomer te zien. Ik vond het ook een heerlijke stad!

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1