Ready for take-off…again!

“Afoot and light-hearted I take to the open road,
Healthy, free, the world before me,
The long brown path before me leading wherever I choose.”

(Song of the Open Road, Walt Whitman)

Volgende week vertrek ik eindelijk naar Seoel! Mijn tweede reis sabbatical. De eerste reis sabbatical was vorig jaar. In verband met de verhuizing en verbouwing van mijn nieuwe woning heb ik redelijk last-minute mijn tickets moeten kopen, maar ik heb ze! In Seoel ga ik een vriendin opzoeken en daarna ga ik door naar Tokio. Het laatste ticket dat ik heb gekocht is naar Hanoi en vanaf daar is de reis open. Ik zal hoogstwaarschijnlijk ook nog naar Thailand en Indonesië gaan, maar wanneer, bepaal ik ter plekke. Wat is er nu prettiger om ergens te zijn, rond te dwalen en te ontdekken en niet weten waar je over 3 dagen bent…..Heerlijk!
Mijn nieuwe woning en mijn kat zijn ook in goede handen, daar heb ik via via een house- en petsitter voor gevonden.

En hier gaat alles in voor de komende maanden!

De afgelopen maand
Privé was het allemaal een beetje druk en dynamisch. De verhuizing en verbouwing namen ook veel tijd in beslag. Op het werk kon ik mijn werk goed afronden, dus dat liep wel voorspoedig.
Hoewel er niet zo heel veel geregeld moet worden voor een lange reis, is een beetje rust voor vertrek wel prettig. Op het laatst ticket en visum regelen is vervelend, maar niet het grootste probleem. Voordeel van reizen, je wordt flexibel en leert met ongeregeldheden omgaan.
Daarnaast was ik gewoon best wel moe het laatste half jaar. De verhuizing en de negativiteit er omheen, mijn oma die overleed wat verdrietiger was dan ik dacht, de drukte op het werk en ik ben een paar keer ziek geweest. De energie die ik had, ging vooral op aan werk omdat dat simpelweg gewoon moet.
Wat ik het afgelopen half jaar ook heb geleerd en met name de laatste maand, is om bij mijzelf te blijven. Het pad te volgen in mijn leven dat ik heb gekozen. Een wijze les die ik nog mee kreeg van een van mijn collega’s. Dat is wat het reizen – en dan met name het lange solo reizen – wel heeft geleerd; ik kan prima voor mijzelf zorgen en ik weet wat ik wel en niet wil. Het is best makkelijk om gewoon te doen wat je omgeving zegt en gewoon mensen tevreden houden. Er tegenin gaan kost energie. Maar ik heb volgehouden en van alle keuzes die ik zelf heb gemaakt, ben ik beter van geworden. Zelfs financieel! “Ik doe wat IK wil”, klinkt heel eigenwijs en egoïstisch, maar eigenlijk is het niet eens zo makkelijk. Maar een leven met meer vrijheid, meer reizen en financieel mindere lasten: ik heb het toch best wel voor elkaar gekregen!
Maar goed, de komende maanden hoef ik niets en mag (bijna) alles. Dat maakt het weer goed!

De komende maanden

Nu ik lagere maandlasten heb en wat centen op de bank, kan ik wat vrijer leven. Wat meer reizen, eventueel een keer parttime werken als het moet. De woning is ietsjes kleiner, dus de verhuizing was ook een perfecte gelegenheid om weer meer ruimte te creëeren. Weer veel spullen weggegeven. Het was heerlijk om op te ruimen, weg te geven en soms ook weg te gooien; letterlijk ruimte creëren! Zoveel spullen heb je allemaal niet nodig, iets waar je achterkomt als je bijvoorbeeld gaat reizen. Alles wat ik nodig heb, zit in mijn rugzak en eten en onderdak is er altijd wel.

Door het dynamische afgelopen jaar heb ik soms wat minder gezond geleefd. Bewegen kan wel wat meer, evenals gezonder eten. Niet voor de makkelijke hap gaan, maar gewoon koken en genoeg groeten en fruit eten. Ik eet al veel minder vlees, nu nog het snoepen. In veel gevallen is een gezonde voeding toch de basis van een gezond lichaam. En ik heb geen zin om weer een berg kleding weg te doen omdat ik er niet meer in pas. Op zich moet het niet moeilijk zijn om in de landen waar ik naartoe ga gezond te eten. Fruit en groenten volop aanwezig en ik probeer zoveel mogelijk te lopen. Tussendoor misschien nog een berg beklimmen, dus dat komt wel goed!

Na de zomer wil ik in principe weer gewoon gaan werken. Mocht ik iets tegenkomen in het buitenland, ook prima, maar ik vind het prima om weer terug te keren naar Nederland. Maar voor nu probeer ik zoveel mogelijk in het heden te leven. Zoals al vaker gezegd, iets dat ik (en met mij veel mensen) te weinig doe. De komende maanden is het relaxen, genieten en ontdekken!

2 Responses to “Ready for take-off…again!”

  1. Lisan schreef:

    Ik ben zo benieuwd naar je verhalen!

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1