Diary – maart en april: voorbereiden op twee grote activiteiten

Het is bijna zover: na bijna twee maanden wachten en voorbereiden, krijg ik eindelijk de sleutel van mijn nieuwe woning! Er komt een kleine verbouwing en daarna kan ik echt verhuizen. Tegelijkertijd komt mijn grote reis steeds dichterbij. Ik heb al veel vooronderzoek gedaan over waar ik naartoe wil, maar nog geen ticket gekocht, omdat ik nog even moet wachten hoe het gaat met mijn woning en de verbouwing. Maar als het goed is, zal ik deze maand mijn ticket kunnen boeken en ergens tussen half mei en eind mei vertrekken richting Zuid-Korea. Zonder retourticket. Ik gok dat ik na de zomer wel weer terug ben, maar mocht ik om wat voor reden dan ook langer willen reizen, dan kan dat. Met de verkoop van mijn huidige woning en aankoop van mijn nieuwe woning zal het er financieel ook een stuk beter uitzien.

Ik reis omdat ik het leuk vind
Het leven is niet altijd leuk en daar hoef je niets voor te doen. Het komt gewoon. Ziekte, ruzies, overlijden, stress…soms komt het gewoon. Het enige dat je kunt doen is het leven zo leuk mogelijk maken en met mensen omgaan zoals jij ook wilt dat ze met jou omgaan.
Mijn Azië-reis vorig jaar had een iets andere betekenis. Het was de eerste keer dat ik zo lang alleen op reis zou gaan. Daarnaast kwam de reis na een mindere periode in mijn leven. Een periode waarin ik ook begon na te denken wat IK nu wil in het leven en van het leven. Iets wat ik ook uit de reis hoopte te halen. Op de een of andere manier ga je soms pas na denken als je rock bottom gaat.
Nu is het anders. Nu wil ik na een drukke periode van werk en verhuizen en wat andere veranderingen simpelweg gewoon genieten. Mooie dingen zien, ontdekken en ronddwalen in een compleet andere en vreemde omgeving, zonder dat ik weet waar ik over 3 dagen ben. Lekker eten, genieten en relaxen. Niets moet, alles mag. En natuurlijk mijn vrienden weer zien in Seoul, Thailand en Indonesië. Grote kans dat ik op de terugweg mijn vrienden in Berlijn en Stuttgart nog ga bezoeken. Dat je jezelf simpelweg beter leert kennen en nieuwe interessante mensen leert kennen die je aan het denken zetten, is een gevolg. Je leert steeds meer wat je zelf wilt, simpelweg omdat je geen invloeden hebt van je dagelijkse omgeving. Maar dit alles is een gevolg.
Reizen omdat het gewoon leuk is, daar is niets mis mee. Ik reis omdat ik het leuk vind en omdat ik het kan!

Ik reis alleen omdat…uhm, waarom niet?
Ik reis alleen omdat het kan, omdat het praktisch is en omdat het mij de kans geeft om nieuwe mensen te leren kennen en gewoon eens lekker alleen met mijzelf te zijn. Je zult verstelt staan hoeveel mensen niet alleen met zichzelf kunnen zijn, zich niet alleen kunnen vermaken.
In veel delen van de wereld wordt het ook als not done gezien om als vrouw alleen op reis te gaan. Je doet het in het bijzijn van je man of op z’n minst met iemand anders. Over het algemeen is het in Nederland prima geaccepteerd. Het is meer dat mensen hier denken dat je of eenzaam bent of raar. Dat het ontzettend praktisch is, daar denkt niemand aan. Ik hoef nooit met iemand te overleggen of verantwoording af te leggen. Juist omdat je alleen bent maak je sneller contact met mensen die al dan niet ook alleen zijn. En ik durf het ook gewoon. Zo simpel is het. Waarom ik alleen reis? Waarom niet?

Leven in het moment

Dat was soms wel moeilijk. Ik kijk al zo lang uit naar mijn verhuizing en mijn reis, dat ik vooral daar op aan het wachten was. Het zal niemand verbazen dat ik al weken geleden met inpakken ben begonnen. Gelukkig was er nog genoeg te doen op het werk, dus dat hield me wel bij de tijd en in het moment.
Eén van de positieve gevolgen van reizen; je leeft in het moment. Je zintuigen staan op scherp, want alles om je heen is anders en nieuw. Je bent niet (teveel) met gisteren of morgen bezig, je bent je nieuwe omgeving in je aan het opnemen. Heerlijk! De kunst is, om het vol te houden als je niet aan het reizen bent.

De afgelopen maanden heb ik ook mogen house-en pet sitten op mijn twee vriendjes, Deus en Doerak. Als iets je in het moment houdt, dan zijn het deze twee wel.

Daarnaast met regelmaat een wandeling door Den Haag gemaakt, zeker als het zonnetje ook maar even scheen.

Vooral het groen opgezocht, onder andere bij Park Vlaskamp. Mooi, klein park in Mariahoeve.

No comments yet.

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.

UA-66295536-1