Persoonlijk

Diary – December: All I want for Christmas…

Het duurde niet lang na mijn laatste reis of mijn dagen werden ineens redelijk voorspelbaar. Wonderbaarlijk genoeg vind ik dat best prima. Toegegeven, ik heb een baan die niet elke dag hetzelfde is, dus dat scheelt. En al helemaal niet sinds het aantreden van het nieuwe Kabinet. Maar wel zit ik elke dag tussen half 8 en 8 uur in de ochtend achter mijn bureau en ga ik tussen half 5 en half 6 naar huis. Ik weet waar ik morgen ben en waar ik volgende week op hetzelfde moment ben.

Lees verder.


Diary – September: het ‘normale’ leven is weer begonnen

Ja, het is (weer) echt zo: de reis lijkt een eeuwigheid geleden… Maar de herinneringen zijn voor altijd. En net zoals bij mijn vorige reissabbatical, lijkt het erop dat alles weer op z’n pootjes terecht is gekomen, wat ‘op z’n pootjes terecht gekomen’ dan ook mag beteken. Nou ja, ik weet het wel, het betekent dat alles is zoals het volgens de maatschappij moet zijn. Oftewel, ik heb weer een baan en zoiets als het ‘normale’ leven begint weer, wat ‘normaal’ dan ook mag zijn.

Lees verder.


Ik ben weer thuis

De drie maanden reizen zijn voorbij, ik ben weer thuis. Na 14 vluchten (inclusief transfers), 7 landen, overnachtingen in 19 plaatsen verdeeld over 25 verschillende accommodaties en het bezoeken van zeker 25 steden/dorpen ben ik weer in Den Haag.

Lees verder.


De magie van reizen

Reizen doet iets met je, of je nu wilt of niet. Sterker nog, je merkt het misschien niet eens. Het gebeurt ongemerkt, totdat je merkt dat er iets is veranderd.
Wat doet het met mij? Waarom heb ik het nodig om even weg te zijn?

Lees verder.De Lotusbloem en andere leuke plaatjes

De oplettende lezer weet dat ik meer dan 1 tattoo heb. De laatste is de Lotusbloem, deze reis laten zetten in Chiang Mai. Een tattoo met een bijzondere betekenis.
Lees verder.


Diary – Juli: (ruim) over de helft

Vijf landen verder en vele ervaringen en ontmoetingen rijker, ben ik alweer ruim over de helft van mijn reis-sabbatical. Ik zie mijzelf nog uit het vliegtuig strompelen in Seoel, mijn eerste stop.

Lees verder.


Ready for take-off…again!

Volgende week is het dan eindelijk zover, ik vertrek weer voor een paar maanden richting Azië! Deze keer begin ik Seoel en Tokio.

Lees verder.


Hoe is het om te reizen als lesbische vrouw?

Nou, eigenlijk hetzelfde als voor heteroseksuele mensen. Zolang ik in sommige landen maar niet zeg dat ik op vrouwen val. Is dat een probleem? Nee, niet altijd. Maar soms voelt het toch ongemakkelijk. Waarom? Wel hierom.

Lees verder.


Diary – maart en april: voorbereiden op twee grote activiteiten

Het is bijna zover: de sleutel van mijn nieuwe woning en mijn volgende grote reis van een paar maanden komt steeds dichterbij!

Lees verder.


Diary – na een dynamisch januari nu hopelijk een rustig februari

Het jaar begon dynamisch. Ik kwam redelijk ziek terug van mijn reis, heb mijn woning verkocht en een nieuwe woning gekocht, heb afscheid van mijn oma moeten nemen en Donald Trump is president geworden…

Lees verder.


Nieuwe reis, verhuizen en ongevraagd advies

De tas is ingepakt, klaar om weer weg te gaan naar….Indonesië! Toen ik terugkwam voor de zomer van mijn lange reis in Azië zei ik tegen mijzelf dat ik hetzelfde jaar weer naar Indonesië wilde gaan. Sesilia weer bezoeken en het land verder ontdekken. En hier gaan we weer!

Lees verderEind goed, al goed: een nieuwe baan en een nieuwe reis

Koh Phangan

De grootste angst om je baan op te zeggen en te gaan reizen is de angst dat je daarna geen werk meer vindt.
Toen ik terugkwam uit Azië liep mijn contract af bij mijn werkgever. Dat wist ik en ik had er alle vertrouwen in dat het daarna weer goed zou komen. Ik zou weer een baan vinden, gaan sparen en weer verder gaan met reizen en plannen. Ik kan je vertellen, het is allemaal goed gekomen! De volgende reis is alweer in de maak. Maar…soms was het wel een beetje minder…

Lees verder.


(Ongeveer) een maand later

Koh Samui Beach

Terug in Nederland, weg van de blauwe zee en witte stranden, de bergen, de natuur en de mensen die ik heb ontmoet. Heb best heimwee gehad, maar uiteindelijk (met behulp van andere reisjes) mijn plek weer gevonden.

Lees verder.


Mijn Azië-reis tot nu toe: het mooie, het mindere, het opvallende en het bijzondere

2016-03-31 20.13.22

Ondertussen alweer over de helft van mijn reis. Hoe verloopt deze tot nu toe? Hier een overzicht van het mooie, het mindere, het opvallend en het bijzondere.

Lees verder.


Ready for take-off!
paspoort

Het is zover, ik ben klaar voor vertrek!
Wat heb ik al geregeld, wat ga ik doen en wat laat ik op mij afkomen tijdens de reis?

Lees verder.

Related Post

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.

UA-66295536-1