Persoonlijk

Terug in Den Haag

Ondertussen ben ik alweer ruim een maand terug in Den Haag. Zelfs iets eerder dan gepland terug in Nederland. Aan het eind van mijn reis was ik ziek geworden en in deze tijd kun je het niet maken om door te gaan dus ben naar Nederland gereden. Een kleine 1,5 week later zat ik alweer in Den Haag en had mijn onderhuurster naar haar volgende woning in Amsterdam gebracht. Ik was er precies op tijd voor de echte zomer en dus het strand. De zomer niet alleen afgesloten met een nieuwe baan, maar helaas ook met een van de meest verdrietige momenten uit mijn leven…

Lees verder.


(Bijna) onderweg naar Nederland

Time flies. Met mijn verjaardag was ik weer blij in Berlijn. Het weer was ook prima, dus samen met Susan wezen picknicken in Hasenheide. Het was weer fijn om in Berlijn te zijn, daar waar ik mij altijd weer thuis voel! Vanuit Berlijn ben ik nog een paar dagen met Ulli naar Polen gegaan, samen in de auto.

Lees verder.


Ruim over de helft

Hoewel ik pas op 7 juni richting Duitsland vertrok, mijn sabbatical begon al op 27 mei want dat was de eerste dag dat ik vrij was van werk en dagtripjes ging doen. De eerste helft met avonturen zit er alweer op! Of nou ja, is het de helft? Mijn sabbatical duurt voor mij eigenlijk zo lang als dat ik niet hoef te werken. Maar rond eind juli ben ik weer thuis in Den Haag en zie ik Toby eindelijk weer. De planning is om augustus ook nog vrij te zijn, hier en daar uitjes en beetje rond te wieberen en kijk er naar uit om lekker vaak naar het strand te gaan 😊.

Lees verder.


Een start in de natuur

Nog geen week in Duitsland en al veel gezien en gedaan. En wat heb ik het leuk gehad bij Richard en Bahar! De perfecte start van mijn reis.
Ook heb ik al op camperplekken gestaan en op een camping. Maar die camping was geen goed idee, echt superdruk en hutje mutje op elkaar. Volgens mij heb je thuis in je tuin niet alleen meer ruimte maar ook meer privacy. Maar ook hier leer ik van, geen grote campings meer maar gewoon kleine campings bij de boer ofzo of camperplekken. Terwijl ik dit schrijf heb ik zo’n camperplek/boerderijcamping gevonden in Dabetsweiler.

Lees verder.


Eindelijk op reis!

Zoals al eerder gezegd: uitstel, maar geen afstel! Na 2 maanden langer door te hebben gewerkt is ook hier een einde aan gekomen. Ik heb ontzettend geboft met de plek waar ik afgelopen periode heb gewerkt, het is bijna jammer om weg te gaan! Maar nu is het tijd om langzaamaan richting Duitsland te gaan. Ik kan hier en daar wat mensen te bezoeken en vooral genieten van de natuur. Met reizen komt een verantwoordelijkheid, voor jezelf en zeker voor anderen. Maar eerst ga ik Nederland verkennen, startend in Flevoland en Giethoorn.

Lees verder.


Vanlife Europe…voorlopig nog even niet…

Zoals veel andere reizigers met mij, zijn ook mijn reisplannen uitgesteld. Het is zoals het is. Sowieso vind ik dat je als reiziger ook een verantwoordelijkheid hebt, maar zelfs als ik zou willen, ik kan nergens naartoe. Zelfs Duitsland zit dicht. Dus wat ga ik doen? Ik ga de komende twee maanden weer werken.

Lees verder.


Nog minder dan 2 maanden…

En ik ben weer weg! De auto is gekocht, er wordt weer voor mijn woning en Toby gezorgd en de meeste spullen voor de reis zijn ook al gekocht. Ik ben bijna zo goed als klaar om te gaan.

Lees verder.


Een nieuw avontuur!

De afgelopen maanden is er weer van alles gebeurd. Weliswaar veel eerder dan gepland, heb ik toch besloten om te stoppen met werken. Tja, soms loopt het zoals het loopt. En als ik dan toch iets anders wil gaan doen, laat ik dan eerst maar een paar maanden met sabbatical gaan ?.

Lees meer.


Ik lees niets meer…waar ben je?

Deze vraag stelde iemand mij een tijdje geleden. Ze had al lang niets meer gelezen en waar ik nu ben. Nou, ik ben gewoon in Nederland en heb de afgelopen maanden niet zoveel spannends meegemaakt. Nou ja, behalve dan een paar dagen Oslo, zoveel mogelijk strand en nieuwe plannen voor een volgende reis en volgende sabbatical, is het verder gewoon niet zo spannend.

Lees verder.


Een fijne zomer!

Niet dat het zomerweer is, maar de zomervakantie is begonnen. Juni was een redelijke maand, regelmatig het strand bezocht en veel buiten geweest. Ondertussen alweer bijna 2,5 maand terug van mijn reis en kan zeggen dat ik eindelijk weer gesetteld ben.

Lees verder.


Weer thuis…een aantal weken later.

Ondertussen alweer een aantal weken aan het werk na 3 maanden weg te zijn geweest. Het was leuk om mijn familie, vrienden en (de meeste) collega’s weer te zien, maar het was toch ook wel moeilijker dan ik dacht.

Lees verder.


En toen was ik weer terug in Nederland…

“Reizen jullie nog verder na Singapore of is het de eindbestemming?” Dat vroeg ik op 8 februari aan het stel dat naast mij zat in het vliegtuig toen ik mijn eerste vlucht richting Azië nam. En ineens zat ik weer in het vliegtuig richting Singapore, maar nu op weg naar Europa. Het lijkt 3 weken geleden ofzo! De laatste weken vlogen voorbij en hoe dichter de dag van vertrek naar Nederland kwam, hoe minder blij ik werd.

Lees verder.


Afscheid nemen bestaat wel…

Na mijn supertijd tijd in Laos en Thailand is het tijd voor Indonesië. Ik heb zoveel moois en indrukwekkends gezien, zoveel leuke mensen ontmoet. Indonesië was meteen al heftig en emotioneel, maar zoals altijd weer de moeite waard.

Lees verder.


Over de helft: time flies when you are feeling free and having fun!

Ik ben alweer over de helft van mijn reis. Tja, de tijd gaat snel when you are having fun. Het voelt weer zoals een reissabbatical moet voelen. Lekker vrij, ontdekken, leuke mensen ontmoeten, uitgedaagd worden en steeds minder zin krijgen om naar huis te gaan. Ik moet zeggen, het heeft wel even geduurd om in deze reismodus te komen.

Lees verder.


Dag zon, zee en strand…en China

Niet alleen de eerste weken zon, zee en strand zitten erop, ook China. Eindelijk ook vrij van verplichte vluchten en itineraries. Tot en met China had ik vluchten geboekt, nu ben ik helemaal vrij om te gaan en staan waar ik wil. Zo ga ik ook niet meer vanuit China over land naar Laos, maar vlieg eerst naar Chiang Mai. Ja, ik ben sneller weg uit China dan gepland.

Lees verder.


Ready for take-off…to Manila!

Ik vertrek weer, een paar maanden avontuur en vrijheid tegemoet! Weer helemaal zen worden, nieuwe mensen ontmoeten, een compleet vreemde zijn in een andere omgeving en nieuwe plekken op deze wereld ontdekken. En hier en daar wat mensen bezoeken die ik tijdens mijn eerdere reizen ben tegengekomen.
Ik heb er onwijs veel zin in, tegelijkertijd is het stiekem toch altijd wel een beetje eng.

Lees verder.


Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019!

Het einde van het jaar nadert… Het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en tegelijkertijd te dromen over het volgende jaar. 2018 was een prima jaar, zij het met een dieptepunt zo ongeveer in het midden. Volgend jaar begint goed, dan ga ik weer een paar maanden op avontuur!

Lees verder.


Ik vertrek…weer…voor een tijdje

Na 2 lange(re) reizen door Azië dacht ik dat ik er wel klaar mee was. Op z’n minst voor een tijdje. Het was tijd om aan mijn loopbaan te werken. En terwijl ik dat al ruim een jaar aan het doen ben tussen vier muren zie ik het leven aan mij voorbij gaan. Het kriebelt, ik wil weer weg. De wereld ontdekken en van mijn vrijheid genieten. Dus ik vertrek weer voor een paar maanden, maar deze keer is het iets anders….

Lees verder.


Het is weer voorbij die mooie zomer…

Die zomer die al begon in mei. Ik dacht dat er geen einde aan zou komen, maar voor je het weet is de zomer alweer voorbij. Wat heb ik toch geboft met het mooie weer de afgelopen maanden. Twee korte tripjes naar Duitsland gemaakt, af en toe naar het strand geweest en half augustus ook nog eens goed nieuws voor wat betreft mijn moeder; ze is nog steeds kankervrij. Dit goede nieuws kregen we na een aantal gezellige dagen in het Eiffel gebied in Duitsland, zo rondom de Moezel. Een prachtig gebied!

Lees verder.


Een fijne zomer!

Precies een jaar geleden zat ik in Indonesië, om precies te zijn, op Sulawesi. Tijdens mijn reis had ik maar liefst een maand doorgebracht in Indonesië. Er is veel gebeurd het afgelopen jaar en nog meer de laatste maanden. Ik ben twee keer naar Azië geweest, werk volgende week alweer 100 werkdagen als DG-secretaresse en ben weer met mijn neus op de feiten gedrukt dat het leven ineens snel voorbij kan zijn.

Lees verder. 


Greetings from Chiang Mai!

Zon, massages, schoonheidsbehandelingen, Thaise streetfood, verse fruitdrankjes, bergen en watervallen: ik ben weer in Chiang Mai!
Ik zit weer in het buitenland en heb weer een housesitter die op mijn woning en op Toby past. Ideaal!
Ik vond Chiang Mai zo heerlijk vorig jaar, dat ik weer terug ben. En volgende week met Dave naar Hong Kong.
Eventjes weg uit Nederland waar het de afgelopen tijd niet altijd even ‘leuk-dynamisch’ is geweest.

Lees verder.


Diary – Maart: Do I have it all?

Jazeker, ik heb een nieuwe baan! Zo’n Kabinetswissel gevolgd door een reorganisatie brengt ook weer mogelijkheden met zich mee. Per 1 maart begin ik als de nieuwe management assistent van een van de Directeuren-Generaal binnen de Rijksoverheid. Maar hoe zit het nu met het reizen?

Lees verder.


Greetings from Indonesia!

Jazeker, ik zit weer in Indonesië! Het idee was eerst Curacao met mijn vader, maar dat kon door omstandigheden niet doorgaan. Toen dacht ik er nog aan om samen met een vriend van mij naar Suriname te gaan, maar uiteindelijk kruipt het waar het heen gaat…naar Indonesië. Er zijn tijden dat ik iedereen daar zo erg mis. Dus tja, waarom dan niet het vliegtuig pakken en er heen gaan?

Lees verder.


Diary – December: All I want for Christmas…

Het duurde niet lang na mijn laatste reis of mijn dagen werden ineens redelijk voorspelbaar. Wonderbaarlijk genoeg vind ik dat best prima. Toegegeven, ik heb een baan die niet elke dag hetzelfde is, dus dat scheelt. En al helemaal niet sinds het aantreden van het nieuwe Kabinet. Maar wel zit ik elke dag tussen half 8 en 8 uur in de ochtend achter mijn bureau en ga ik tussen half 5 en half 6 naar huis. Ik weet waar ik morgen ben en waar ik volgende week op hetzelfde moment ben.

Lees verder.


Diary – September: het ‘normale’ leven is weer begonnen

Ja, het is (weer) echt zo: de reis lijkt een eeuwigheid geleden… Maar de herinneringen zijn voor altijd. En net zoals bij mijn vorige reissabbatical, lijkt het erop dat alles weer op z’n pootjes terecht is gekomen, wat ‘op z’n pootjes terecht gekomen’ dan ook mag beteken. Nou ja, ik weet het wel, het betekent dat alles is zoals het volgens de maatschappij moet zijn. Oftewel, ik heb weer een baan en zoiets als het ‘normale’ leven begint weer, wat ‘normaal’ dan ook mag zijn.

Lees verder.


Ik ben weer thuis

De drie maanden reizen zijn voorbij, ik ben weer thuis. Na 14 vluchten (inclusief transfers), 7 landen, overnachtingen in 19 plaatsen verdeeld over 25 verschillende accommodaties en het bezoeken van zeker 25 steden/dorpen ben ik weer in Den Haag.

Lees verder.


De magie van reizen

Reizen doet iets met je, of je nu wilt of niet. Sterker nog, je merkt het misschien niet eens. Het gebeurt ongemerkt, totdat je merkt dat er iets is veranderd.
Wat doet het met mij? Waarom heb ik het nodig om even weg te zijn?

Lees verder.De Lotusbloem en andere leuke plaatjes

De oplettende lezer weet dat ik meer dan 1 tattoo heb. De laatste is de Lotusbloem, deze reis laten zetten in Chiang Mai. Een tattoo met een bijzondere betekenis.
Lees verder.


Diary – Juli: (ruim) over de helft

Vijf landen verder en vele ervaringen en ontmoetingen rijker, ben ik alweer ruim over de helft van mijn reis-sabbatical. Ik zie mijzelf nog uit het vliegtuig strompelen in Seoel, mijn eerste stop.

Lees verder.


Ready for take-off…again!

Volgende week is het dan eindelijk zover, ik vertrek weer voor een paar maanden richting Azië! Deze keer begin ik Seoel en Tokio.

Lees verder.


Hoe is het om te reizen als lesbische vrouw?

Nou, eigenlijk hetzelfde als voor heteroseksuele mensen. Zolang ik in sommige landen maar niet zeg dat ik op vrouwen val. Is dat een probleem? Nee, niet altijd. Maar soms voelt het toch ongemakkelijk. Waarom? Wel hierom.

Lees verder.


Diary – maart en april: voorbereiden op twee grote activiteiten

Het is bijna zover: de sleutel van mijn nieuwe woning en mijn volgende grote reis van een paar maanden komt steeds dichterbij!

Lees verder.


Diary – na een dynamisch januari nu hopelijk een rustig februari

Het jaar begon dynamisch. Ik kwam redelijk ziek terug van mijn reis, heb mijn woning verkocht en een nieuwe woning gekocht, heb afscheid van mijn oma moeten nemen en Donald Trump is president geworden…

Lees verder.


Nieuwe reis, verhuizen en ongevraagd advies

De tas is ingepakt, klaar om weer weg te gaan naar….Indonesië! Toen ik terugkwam voor de zomer van mijn lange reis in Azië zei ik tegen mijzelf dat ik hetzelfde jaar weer naar Indonesië wilde gaan. Sesilia weer bezoeken en het land verder ontdekken. En hier gaan we weer!

Lees verderEind goed, al goed: een nieuwe baan en een nieuwe reis

Koh Phangan

De grootste angst om je baan op te zeggen en te gaan reizen is de angst dat je daarna geen werk meer vindt.
Toen ik terugkwam uit Azië liep mijn contract af bij mijn werkgever. Dat wist ik en ik had er alle vertrouwen in dat het daarna weer goed zou komen. Ik zou weer een baan vinden, gaan sparen en weer verder gaan met reizen en plannen. Ik kan je vertellen, het is allemaal goed gekomen! De volgende reis is alweer in de maak. Maar…soms was het wel een beetje minder…

Lees verder.


(Ongeveer) een maand later

Koh Samui Beach

Terug in Nederland, weg van de blauwe zee en witte stranden, de bergen, de natuur en de mensen die ik heb ontmoet. Heb best heimwee gehad, maar uiteindelijk (met behulp van andere reisjes) mijn plek weer gevonden.

Lees verder.


Mijn Azië-reis tot nu toe: het mooie, het mindere, het opvallende en het bijzondere

2016-03-31 20.13.22

Ondertussen alweer over de helft van mijn reis. Hoe verloopt deze tot nu toe? Hier een overzicht van het mooie, het mindere, het opvallend en het bijzondere.

Lees verder.


Ready for take-off!
paspoort

Het is zover, ik ben klaar voor vertrek!
Wat heb ik al geregeld, wat ga ik doen en wat laat ik op mij afkomen tijdens de reis?

Lees verder.


Op retraite

In juli 2015 heb ik niet alleen een reis naar de andere kant van Nederland gemaakt, maar een reis in mijzelf.
Samen met een vriendin heb ik deelgenomen aan de Wake Up zomer retraite op boerderij de Maanhoeve in Exloërveen. Van woensdag 17.00 uur tot en met zondag 12.30 uur zaten wij midden in het Drentse landschap in een groep van zo’n 60 jonge mensen en 2 monniken uit Vietnam.

Lees verder.

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1