Overnachten in Yogjakarta

Vanzelfsprekend zijn er heel erg veel hotels, guesthouses en hostels in Yogjakarta. Voor elk budget is er wel iets te vinden. Zoals in bijna elk land, probeer ik altijd zoveel mogelijk verschillende soorten accommodaties uit, zo ook in Yogjakarta. Ik heb hier overnacht in een hotel, guesthouse en hostels. Een van de meeste bekende hotels in Yogjakarta is The Phoenix Yogyakarta. Eigenlijk is het geen hotel, maar een museum. Vrienden van mij overnachten er altijd als ze in Yogyakarta zijn en ik snap wel waarom; Indonesië beleef je al in het hotel.
Mijn overnachting in Homestay Mas Prio was erg bijzonder. Je bent weg uit de stad, tussen de rijstvelden in een woonwijk in Sedayu. Heerlijk!
De tijd die ik door heb gebracht in See You Soon Hostel was alsof ik thuis was. Niet alleen is de staff ontzettend behulpzaam en vriendelijk, je hebt er zo ongeveer je eigen privékamer.
Alle drie zijn ze op hun eigen manier uniek.

 

The Phoenix Yogyakarta
In dit 5* hotel word je verwelkomd ‘the Indonesian way’. Het hele hotel is eigenlijk een groot museum waar je zo ongeveer alle aspecten van Indonesië meekrijgt. Overal waar je loopt en kijkt hangen schilderijen en kunstwerken. Het hotel heeft alles wat een 5* hotel te bieden heeft, het verschil is dat je in het hotel zelf in Indonesië bent. Je hoeft bij wijze van spreken niet je hotel uit, om de Indonesische cultuur mee te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Phoenix komt door heel het hotel in bijna alle kunstwerken terug. Zelfs op je kamer. De kamers zijn zo ingericht dat je ook hier Indonesië beleefd. Wat erg grappig is, is het vogelkooitje op je kamer met traditionele Indonesische lekkernijen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het ontbijt is er de jamu mevrouw die je alles kan vertellen over traditionele medicijnen en kruiden en specerijen. Je kunt zelfs iets proeven. Het (zeer uitgebreide) ontbijt is onder het genot van Indonesische muziek, live gespeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokale ontwerpers hebben in dit hotel ook de ruimte om hun producten te verkopen, zolang het maar iets is van batik. Het helpt de lokale ontwerpers (de ruimte is gratis) en de gasten kunnen echte lokale producten kopen.
En als je ’s avonds lekker aan het eten bent, vergeet niet hun ‘signature’ drink te bestellen, de Gin Sling. Denk niet dat er gewoon een drankje voor je neus wordt gezet, iemand komt het aan je tafel maken en legt uit wat er allemaal in zit. Heerlijk!

 

Homestay Mas Prio
Even weg uit de stad, richting de natuur en de rijstvelden in een woonwijk in Sedayu. Hier ga je echt local bij een Indonesisch gezin. Geniet van het uitzicht op het dakterras, leer wat Indonesische liedjes of woordjes of ga met de fiets de omgeving verkennen. Dat laatste heb ik gedaan en ik vond het een van de leukste dingen om te doen. Je rijdt langs de rijstvelden en de dorpen en bijna overal waar je bent is het groen en rustig. Het is een veilige omgeving om te fietsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was vanaf hier dat ik een chauffeur met auto heb gehuurd (regelen ze ook voor je) en de omgeving van Yogjakarta heb verkend.
Het eten is erg lekker wat ze voor je maken en de familie is heel aardig. Toen ik aankwam was ik een beetje ziek en ze hebben toen goed voor mij gezorgd. Het is een relaxte plek om lekker tot rust te komen!
Zie HIER mijn verslag over mijn verblijf in Sedayu.

Homestay Mas Prio is te boeken via: https://www.airbnb.nl/rooms/7763563

See You Soon Hostel
De locatie van dit hostel kan niet beter; een zijstraat van Gudeg Street, 10 minuutjes lopen vanaf de Malioboro en de Kraton in een rustige wijk. Je hoort amper de moskee in de ochtend. Eigenlijk niet, ik werd er alvast niet wakker van. Het is een hostel, maar het is net of je je eigen kamer hebt. Door het gordijn genoeg privacy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is warm water, ontbijt en thee en koffie en alle tours kun je ter plekke regelen.
Maar wat het hostel vooral speciaal maakt, zijn de mensen. De eigenaresse is een 20-jarige jongedame, mijn kleine zusje Sesilia. Zij runt met samen met twee medewerkers, Salma en Putri. Allemaal jongedames die goed Engels spreken en zeer gastvrij zijn en je helpen waar ze kunnen. Het was mijn tweede thuis. Ik ben er niet voor niets 10 dagen geweest, met een kleine onderbreking in Pangandaran.

Salma, eigenaresse Sesilia en Putri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je een stadstour doen of de omgeving verkennen op de motorbike? Salma en Putri kunnen je mee op tour nemen. Met Salma verken je de stad en met Putri ga je naar de Kembang Soka waterval. De prijs voor de tour is in overleg. Ik kan je zeggen, het is de moeite waard.

Wil je alleen een tour met Putri, stuur een mail of (bij voorkeur) een WhatsApp.
Putri: Yustiansaputrigmail.com / +6282248464376

 

In alle accommodaties ben ik zelf te gast geweest, zij het tegen een kleine korting. De reviews zijn echter door mijzelf geschreven, je leest hier mijn eigen eerlijke mening.
Zowel het Phoenix Yogyakarta als See You Soon Hostel kunnen geboekt worden via onderstaande banner. Als je deze link gebruikt, ontvang ik een klein deel commissie van Booking.com.

 Booking.com

No comments yet.

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1