Mooie plekjes in het Eifel-gebied rondom de Moezel

Van het ruige Berlijn naar de pittoreske dorpjes rondom de Moezel in het Eifel-gebied. De dorpjes zijn zo ongeveer allemaal even schattig en schoon. De omgeving is prachtig, met uitzicht over de Moezel, de graan- en maisvelden en de bergen. Samen met mijn ouders heb ik hier een aantal dagen doorgebracht. Buiten het pittoreske om, was op het veel plekken ook redelijk rustig, de dorpjes zelf, de wegen. Dorpjes waar je soms binnen 1 minuut doorheen rijdt. Naast Moezel-wijn proeven zijn er verschillende (historische) monumenten en kastelen te bezoeken of te wandelen of te fietsen in de omgeving.
Je rijdt heel veel door de bergen met scherpe bochten en soms met flinke snelheden. Het gebied is dus niet voor de beginnende autorijder, ondanks dat het op veel wegen absoluut niet druk is.

Een rondje langs de dorpen

Vanuit ons Landhaus Bad Bertrich in Kennfus hadden we al mooi en rustig uitzicht.

En op tien minuutjes loopafstand stonden we tussen het graan en de mais of keken we uit over de bergen.

10 minuutjes rijden vanaf Kennfus ligt het meer bekende Bad Bertrich, waar je ook de thermische baden hebt, verwarmd door de vulkaan. Klein dorpje in een grote vallei tussen de bergen. Het dropje zelf is wel leuk. Hoewel het mini is, heeft het naast een winkelstraat en wat restaurantjes, ook een park met een stilte tuin.

Een van de meest bekende plaatsen langs de Moezel is toch wel Cochem. Het is daar ook meteen een stuk drukker, echt een toeristen plaats. Vanuit hier vertrekken verschillende boten voor een tochtje over de Moezel.
Je kunt ook de Reichsburg Cochem bezoeken, hoog op de berg.

Vanuit de boot zie je vele wijnvelden tegen de bergen aan en kun je bijvoorbeeld uitstappen bij Beilstein. Een ander klein schattig plaatsje.

Waar we een flink stuk langs de Moezel hebben gelopen, was in Traben-Trarbach. Dat vond ik echt heel mooi. Vanaf de brug heb je ook mooi uitzicht. Maar ja, waar eigenlijk niet in dit plaatsje?

Wat ook wel mooi was om te zien, zij het een beetje saai, was Maria Laach. Er staat hier een hele grote Abdijkerk, vlak aan het meer wat een heel mooi wandelgebied is. Bij de Abdijkerk is een beeldentuin, met beelden die je ook kunt kopen. Wil je nog wat planten of abdij-wijn mee naar huis nemen? Naast de kerk is een groot tuincentrum.

Vanzelfsprekend zijn er langs de wegen verschillende foto-plekken met prachtig uitzicht over de bergen en de dorpjes in de vallei.

Hoe mooi we de omgeving ook vonden, de architectuur, de natuur, de rust en het feit dat het overal erg schoon was, we zouden er niet willen wonen. Leuke dorpjes om te bezoeken, maar om te wonen is het te rustig. Het viel ons erg op dat (op de echte toeristische plaatsen als Cochem na) er bijna geen mensen of kinderen te zien zijn. Ook als we wandelden in Kennfus, er was bijna niemand buiten.
Maar wil je een paar dagen rust, wandelen en genieten van het berglandschap en de Moezel, dan is de Eifel omgeving zeker de moeite waard. Je rijdt er in ongeveer 3-4 uur naartoe vanuit Eindhoven.

No comments yet.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1