Hoa Lu en Tam Coc

Vanuit Hanoi heb ik zowel Hoa Lu als Tam Coc bezocht. Beide liggen in de provincie Ninh Binh. Deze omgeving wilde ik zeker bezoeken, omdat ze hier het prachtige Karstgebergte hebben, net als in Halong Bay. Het Karstgebergte hier wordt ook wel ‘Halong Bay on land’ genoemd.
Toen ik op het bootje in Tam Coc zat en het Karstgebergte om mij heen zag, moet ik zeggen dat ik op dat moment compleet overrompeld werd door de ongelooflijk schoonheid van de natuur. Het was redelijk rustig en ik vond het zo ontzettend mooi, dat ik bijna emotioneel werd. Ik had geen idee dat het in het echt zo indrukwekkend was. Ik vond dit een van de mooiste omgevingen waar ik ooit ben geweest. En nog steeds.

Hoe kom je er?
Ninh Binh is erg populair bij toeristen, dus er zijn veel manieren om deze omgeving te bezoeken. Met de trein en de bus kun je hier makkelijk komen, of een van de vele dagtours doen. Dat laatste heb ik gedaan en was super.
Maar elke accommodatie kan je helpen bij het vinden van een dagtour of het boeken van een trein en/of busticket. Er zijn verschillende hotels en hostels, vooral in Tam Coc. Vanuit Ninh Binh kun je weer verder reizen, al dan niet door naar Halong Bay. Alhoewel Halong Bay bijna net zo ver is vanuit Hanoi als vanuit Tam Coc.

Hoa Lu
In de 10de en 11de eeuw was Hoa Lu de hoofdstad van Vietnam. Je vindt hier nog de overblijfselen van de tempels van de Dinh Dynasty en de Le Dynasty. Het is niet heel erg indrukwekkend, de omgeving waar de tempels staan is indrukwekkender.

 

Tam Coc
Dit was toch eigenlijk wel waar de meeste mensen voor komen: het Karstgebergte in Tam Coc. Eerst heb ik een ontzettend mooie fietstocht gemaakt. Je fietst tussen de bergen en de rijstvelden, prachtige en rustige omgeving.

Na de fietstocht kwam de boottocht. Eerst fiets je tussen het Karstgebergte, daarna vaar je tussen het Karstgebergte. Het was zo ontzettend mooi! De boot waarin je zit wordt ook voor je geroeid, dus geen motoren en je kunt dus in alle stilte op het water van het uitzicht genieten.

Toen ik er was, halverwege juni, was het heel erg warm. Het was meer dan 30 graden en er is op het water weinig schaduw. Neem een doek mee om jezelf te beschermen tegen de zon. Gelukkig lag er in de boot ook nog een paraplu, dat was wel nodig.
Er zijn geen vaste kosten voor een boottochtje, maar over het algemeen wordt er 1-2 dollar per persoon gegeven.

No comments yet.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1