Diana is Traveling2: Gran Canaria

Het wilde westen in Gran Canaria
4 november 2009

De start van een moeder-dochter vakantie! Vanmorgen om 9.05 zou ons vliegtuig vertrekken richting Las Palmas, Gran Canaria, maar we hadden ongeveer 20 minuten vertraging. Uiteindelijk kwamen we na 4 uur en 20 minuten aan op Las Palmas, waar het lekker 25 graden was. Heel wat warmer dan in Nederland!

We hebben een taxi genomen en na ongeveer 20 minuten stonden we voor ons hotel. Het is een heel mooi hotel, mooie kamer en uitzicht op zee. Zwembaden zijn ook mooi en de winkels en boulevard zijn ook dichtbij. Straks hebben we ons diner. Daarna is er nog een show; er is redelijk wat entertainment, zowel voor volwassenen, kinderen en bejaarden.
S7301482Gran CanariaGran Canaria

De volgende dag zijn we naar Sioux City geweest, een western stad. Ect een aanrader! De stad was zoals vroeger het wilde westen eruit zag. Er waren shows en ook een reptielen museum. Ik ben nog op de foto geweest met een python en een uil. Verder waren er ook nog ezels, zwijntjes, mini-paardjes en kippen en kuikentjes. En vogelspinnen. De shows waren met paarden en bisons en diverse danseressen en cowboys. We hebben daar in de saloon ook nog wat gegeten en gedronken. Het was niet druk, dus dat was wel fijn. We waren daar rond 10.00 uur en kwamen rond half 4 weer thuis. Met de taxi zijn we heen en terug gegaan.

S7301373

Sioux City

S7301380S7301360S7301377S7301350

S7301383S7301348

Nog meer dieren
6 november 2009

Gisteravond zijn we na het eten nog wat gaan wandelen. Veel uitgaansgelegenheden hebben we niet gezien, wel wat winkeltjes e.d. Ook zijn we naar het ´theater´ van het hotel gegaan en daar was een reptielenshow. Aan het eind van de show mocht je met je favoriete dier op de foto en ik sta met 2 pythons op de foto. Natuurlijk moest je ook daar weer voor betalen (20 euro), net als bij Sioux City. Vanavond kunnen we de foto´s ophalen. Ze hadden ook een leguaan en een schildpad mee. Eigenlijk achteraf gezien niet helemaal ok. Zouden die dieren het nu echt zo leuk vinden met al die mensen? In bakken en kooien vervoerd worden van hotel naar hotel? Zouden die twee pythons om mijn nek mij normaal in de natuur niet hebben gewurgd?
Diana slang2

Vanmorgen zijn we weer een eind gaan wandelen, nu over de boulevard langs het strand. Gran Canaria bestaat veelal uit rotsen en gebergten, dus het strand was vele meters beneden ons. Onderweg zijn we nog verschillende winkelcentra tegenkomen, maar de meeste winkels en kroegen/restaurants waren nog dicht. Onderweg hebben we nog een ijskoffie gedronken met uitzicht op het strand. Daarna zijn we weer richting ons hotel gelopen en zijn we ´s middags naar het zwembad gegaan. Het was niet echt druk, waarschijnlijk omdat het water niet heel erg warm was.

S7301398 S7301401 S7301397

Het is sowieso niet heel erg druk in Playa del Ingles, mede omdat het natuurlijk niet het hoogseizoen is. Maar het is ook wel fijn dat het niet overal heel erg druk is. Natuurlijk proberen de proppers je nog wel overal naar binnen te lokken en worden langs de stranden en in het centrum nog wel excursies ´verkocht´.

Verder is het weer hier heel goed; niet te warm, maar zeker ook niet te koud. Het eten is ook heel uitgebreid en tot nu toe elke dag wel iets anders.

Wel lopen er overal heel veel mieren, dus ook enkele in de hotelkamer zelf. Zelfs als er geen zoetigheid is, zoals bijvoorbeeld in bad. Waar ze vandaan komen…..??? Zolang ze maar uit onze koffers blijven, is het goed. Maar ook daar waren er wat ingekropen…..

 

En nog meer dieren
7 november 2009

Ondanks de harde wind zijn we nog even naar het strand geweest. Het water was redelijk koud, maar uiteindelijk wel lekker en de golven waren redelijk. Het is hier nu windkracht 6, dus op ons balkon voelen we het vooral en het strand veranderd in een zandstorm. Maar op zich was het toch wel even lekker, want het is en blijft gewoon 26 graden.

Verder hebben we nog wat gewinkeld en kleding gekocht en natuurlijk op een terrasje gezeten met lekkere cocktails. Zo meteen is weer het diner en vanavond zijn er dansoptredens. Elke avond is er wel iets van entertainment in het hotel.

 

S7301412

S7301480

Vandaag zijn we na het ontbijt nog even wat gaan drinken op de boulevard en daarna naar het Crocodile Park gegaan. Met een bus werden we bij het station opgehaald; niet zomaar een bus, maar een krokodillenbus. Het park was tevens een rescue center voor dieren die of uiteindelijk ongewild waren en ook dieren die in beslag waren genomen door douane of dierenbescherming, zoals een tijger die er zat, maar ook krokodillen. Er waren echt heeeeel veel krokodillen, maar ook apen, papegaaien, zwijnen, herten, slangen en huisdierachtigen. De papegaaienshow was heel leuk, papegaaien die door het publiek vlogen en gingen basketballen en auto gingen rijden. De krokodillenshow was ook leuk en indrukwekkend, eerst werd er met de krokodil gestoeid en daarna werden ze gevoerd. Het park wordt gerund door een familie en zij verzorgen de dieren, de shows en het onderhoud. Ook hier kun je je afvragen of al deze dieren nu zo gelukkig zijn in zo’n park. Het zal best wel dat een aantal is gered van stropers en handelaren, maar lang niet allemaal. Ik moet zeggen dat ik niet weet of ik nog een keer naar zo’n park zou gaan….. Krokodillen zijn cool om te zien, maar zo veel in 1 park zo op elkaar?

S7301424 Crocodile Park S7301415

S7301469

Na het park gingen we met de bus weer terug, zijn we nog wat gaan drinken en straks gaan we voor de laatste keer hier eten en wat wandelen. Morgenvroeg na het ontbijt vertrekken we weer richting het koude Nederland.

One Response to “Diana is Traveling2: Gran Canaria”

  1. Magda Vernooij schreef:

    leuk zo met je dochter !

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1