Wandelen in Berlijn: Van Kreutzberg naar Schöneberg

Een stad zie en ervaar je het beste al lopend. Lopen, bankje hangen, lopen, drankje en een hapje, lopen, lopen en nog eens lopen. Elke keer als ik in Berlijn kom, probeer ik zo veel mogelijk te lopen. Zo kwam ik er ook achter dat Berlijn meer heeft dan stadsdeel Mitte. Hoewel ik daar altijd mijn toeristische route doe, ben ik toch echt verknocht geraakt aan Kreutzberg. Lekker wandelen door de parken, de straatjes, of het nu ’s ochtends, overdag of ’s avonds laat is, er heerst een bepaalde sfeer waar ik niet genoeg van krijg. Als ik mijn vriendin opzoek in Berlijn, neem ik altijd even de tijd voor mijzelf en zoek een leuke wandeling uit om Kreutzberg te ontdekken. Hoewel ik Tempelhof Airport en omgeving erg mooi en relaxed vindt om te wandelen, heb ik de laatste keer een nog mooiere wandeltocht gemaakt. Via internet had ik een knutselwinkel gevonden in de Goldstrasse, zo’n 6 km van mijn verblijfplaats vandaan. Je kunt er in 1,5 uur naar toe lopen, maar neem je tijd en loop lekker door de parken. Neem onderweg een kop koffie bij een gezellig café, geniet van het vele groen wat je tegenkomt op deze route en ga lekker luieren in het park.

De route
Vanuit Kottbusser Damm is het Volkspark Hasenheide aan de Hasenheidestraat het eerste park dat je tegenkomt. Heerlijk park om doorheen te wandelen en met mooi weer is het goed vertoeven op het gras. De eerste keer in het park zag ik hier en daar wat dealers staan en voelde me niet echt prettig in het park. Mijn vriendin verzekerde mij dat je daar absoluut geen last van hebt. Zij doen hun ding en jij kan gewoon jouw ding doen. En dat klopte ook! Geniet van het park en laat de dealers links liggen. Als je de Hasenheide straat afloopt ga je op een gegeven moment linksaf de Bergmanstrasse op. Een lange straat met aan de linkerkant een groot park en volop leuke (tweedehands) winkeltjes en kleine cafétjes. De Bergmanstrasse loopt over in de Kreutzbergstrasse met aan de linkerkant het grote Viktoriapark. Dit park heeft een mooie
waterval, vlakbij een nationaal monument uit 1821. De Kreutzbergstrasse loopt over in de Monumentstrasse, welke over een hoge brug gaat waar je mooi uitzicht hebt over de spoorrails en een groen gedeelte van de stad. De Monumentstrasse loopt over in de Langenscheidtstrasse en brengt je weer over een brug met mooi uitzicht. Vervolgens kom je op de Grunewaldstrasse en na een aantal straten vind je aan je rechterhand de Goltzstrasse. Een redelijke lange straat met vooral in het tweede deel leuke winkeltjes, vooral een aantal (dure!) knutselwinkels. Klik hier voor de kaart van deze wandelroute.

bermannstrasse-berlijn

(Foto: Youropi.com)

20150418_111929

20150418_103301

20150418_105735

No comments yet.

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.

UA-66295536-1