Duitsland

Mooie plekjes in het Eifel-gebied rondom de Moezel

Van het ruige Berlijn naar de pittoreske dorpjes rondom de Moezel in het Eifel-gebied. De dropjes zijn zo ongeveer allemaal even schattig en schoon. De omgeving is prachtig, met uitzicht over de Moezel, de graan- en maisvelden en de bergen. Samen met mijn ouders heb ik hier een aantal dagen doorgebracht.

Lees verder.


Een frisse duik in Berlijn!

Wat doe je als het 30+ graden is in Berlijn? Wat dacht je van een duik nemen in een van de vele meren en plassen die Berlijn rijk is. Er zijn maar liefst 28 meren en plassen, dus keuze genoeg.

Lees verder.


Kreuzberg: mijn plek in Berlijn waar ik tot rust kom

20160709_155646

De laatste jaren bezoek ik eigenlijk wel elk jaar mijn vriendin Susan in Berlijn. Ze woont in Kreuzberg, de plek waar ik wel een beetje verliefd op ben geworden. Vanzelfsprekend is het ook Susan (en ondertussen ook haar vrienden), maar als ik daar ben voel ik mijzelf helemaal tot rust komen.
Lees verder.


De zomer in….Duitsland: een fotoreportage

20160818_105115

Deze zomer stond toch wel in het teken van Duitsland. In juni maakte ik een bezoekje aan Stuttgart waar een vriend van woont. In juli was het weer tijd voor mijn jaarlijkse uitje naar Berlijn waar Susan woont. I love Berlin! En dan met name Kreuzberg, de wijk waar ik altijd verblijf. Ik heb het er zelfs zo naar mijn zin dat we het weer hebben gehad over een aantal maanden wonen en werken in Berlijn. De laatste trip naar Duitsland was met mijn ouders, naar het Zevengebergte en Keulen.

Lees verder.


50 Shades of Grey: Bondage in Berlijn

50 shades

Berlijn vind ik een van de meest prettige steden om naar toe te gaan. Mooie en interessante bezienswaardigheden, relaxte sfeer en veel culturele diversiteit. Maar tijdens mijn derde bezoek vond ik dat ik eens iets anders moest doen. Berlijn heeft namelijk meer dan musea en bezienswaardigheden.

Lees verder.


Kerstshoppen in Düsseldorf

20151210_130308

Kerstmarkten in Duitsland. Wie is er nog nooit naar toe geweest? Ik. De afgelopen twee dagen heb ik voor de eerste keer een Kerstmarkt in Duitsland bezocht, in Düsseldorf.

Lees verder.


Berlijn: relaxed, relaxed, relaxed

20150417_102458

De eerste keer dat ik in Berlijn was, is alweer zo’n 15 jaar geleden. De laatste 2 jaar ben ik er nog tweemaal geweest. Ik verbleef in Kreutzberg bij een vriendin en maakte uitstapjes in de wijk en deed mijn toeristische route. Ik ben dol op Berlijn! Ik voel me altijd zo relaxed als ik daar ben. De sfeer….gewoon alles….relaxed. Of ik nu in de ochtend vroeg voordat de dag begint over straat loop, midden op de dag tussen alle drukte of ’s avonds laat als de meeste mensen liggen te slapen….de stad heeft een sfeer van ‘alles is ok, wie of wat je ook bent, just relax’.  Ik vind Berlijn bijna net zo geweldig als Spanje!

Lees verder.

 

 

 

Save

One Response to “Duitsland”

  1. Lisan schreef:

    Leuk zeg zo’n wandeling 🙂 Ik ben ook al vaker in Berlijn geweest. Mooie stad.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1