Eindelijk op reis!

Zoals al eerder gezegd: uitstel, maar geen afstel! Na 2 maanden langer door te hebben gewerkt is ook hier een einde aan gekomen. Ik heb ontzettend geboft met de plek waar ik afgelopen periode heb gewerkt, het is bijna jammer om weg te gaan! Maar nu is het tijd om langzaamaan richting Duitsland te gaan. Ik kan hier en daar wat mensen te bezoeken en vooral genieten van de natuur. Met reizen komt een verantwoordelijkheid, voor jezelf en zeker voor anderen. Maar eerst ga ik Nederland verkennen, startend in Flevoland en Giethoorn.

Is het veilig?
Tot op zekere hoogte is het zo veilig als je het zelf maakt. Waarschijnlijk ga ik naar Duitsland, Oostenrijk en Zweden. In Denemarken ben ik waarschijnlijk maar heel kort, zolang ik maar hippie town Christiania kan bezoeken ?. Ik zal evenementen en drukte vermijden, op Berlijn na niet veel steden bezoeken en mij aan de regels houden. Ik verwacht op mijn campings niet echt veel massatoerisme. Kortom, ik zal er alles aan doen om zelf niet ziek te worden en anderen niet ziek te maken.

Mijn eigen lockdown

De afgelopen 2 maanden ben ik gedeeltelijk in lockdown gegaan. 1 x per week was ik op kantoor en afspreken met vrienden was altijd met 1 persoon en dan gingen we wandelen op het strand, in de stad of in het Haagse Bos. Ben ook een keer naar de Reeuwijkse Plassen geweest. Echt een aanrader want het is een groot gebied en zeker niet druk, ruimte genoeg.

Met mijn ouders ook regelmatig gefietst en gewandeld. Mijn ouders had ik een week of 6 niet gezien voordat ik weer naar ze toe ging. Deels omdat het moest aangezien ik mijn woning had onderverhuurd. We hadden het al een maand uitgesteld, maar nu moest de dame in kwestie ook haar kamer uit. Dus de laatste maand heb ik bij vrienden en collega’s geslapen, bij mijn ouders en een paar keer in mijn auto. De perfecte manier om te oefenen!

Het kan erger…
Ik heb zoals al mijn collega’s voornamelijk thuis gewerkt. In het begin even wennen, maar na 2 weken wordt het steeds normaler. Beetje saai, maar er zijn ergere dingen. Uiteindelijk draait in deze periode in veel gevallen om de ander. Ik heb het idee dat ik zelf redelijk gezond en sterk ben, maar degene die ik zomaar zou kunnen aansteken is misschien minder sterk. En toch is het soms moeilijk, want tja…iedereen wil toch wel wat gezelligheid.
Ik denk dat ik heel blij kan zijn dat ik in deze periode nog een baan had. Weliswaar nu niet meer, maar dat wist ik een half jaar geleden ook al. Veel mensen hebben nu niet of nauwelijks inkomen of kunnen niet thuiswerken. En ik ben heel blij dat ik nog naar buiten kan en gewoon kan wandelen. Met mijn vader ben ik gaan wandelen in het Sonse Bos, door Best, gefietst van Best naar Oirschot tussen de bossen en weilanden en zijn we richting de Betuwe gegaan waar zowaar een straat dezelfde naam heeft als ik.

Op het werk heb ik meegedaan met de reeks ‘Overpeinzing’. Hier schrijven medewerkers hun overpeinzing tijdens de Corona-tijd. Deze was van mij, ‘Dankbaarder door Corona’.

Mijn donatie?
Als afscheidscadeau van het werk heb ik een donatie gevraagd voor het weeshuis Lestari Sayang Anak in Jakarta waar ik een aantal keren ben geweest en de (voornamelijk) honden in het dierenasiel in Mijas. Bijna de helft is al opgestuurd naar het weeshuis, maar de hondjes zal ik deze reis niet zien. Vooralsnog wil ik het bedrag dat over is bewaren tot ik wel weer naar Spanje ga, maar mocht ik deze reis iets vinden wat echt dit bedrag kan gebruiken, dan zal ik het daar aan besteden.

Kamperen
Sinds mijn kindertijd heb ik dus nooit meer gekampeerd of op een camping gestaan en al helemaal nog nooit een roadtrip gedaan. Heel veel dingen zijn dus echt allemaal nieuw deze reis. Dat was ook de bedoeling, af en toe mijzelf beetje uitdagen. Wat mij hierin aantrekt, is dat je back to basic gaat. Thuis heb ik alle luxe die ik wil, nu is het tijd voor avontuur.
Mijn auto is er alvast klaar voor. Heb 3 x geoefend in Den Haag wat super nuttig was. Het slapen zelf gaat prima, had mij wel vergist in het weer want in de ochtend is het best wel frisjes… Ook denk ik het dat het verstandig is om echt voor (mini-)campings te gaan of tenminste echte camperplaatsen; het is legaal en vooral ook veilig. Je kunt er vrij staan, deuren open, zelf koken en meestal is er wel een toilet of douche aanwezig. En ik ben er met like-minded people.

Spanje en Italië vallen dus af, maar dat is nu eigen keuze. Spanje heb ik vaak bezocht en zal ik nog heel vaak bezoeken. In Italië heb ik gevoel dat ik te erg moet oppassen. Zweden is het paradijs voor vanlifers en campers en een land waar ik alleen heen wil in de zomer. Reizen betekent flexibel zijn. Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe itinerary. Kortom, ik ben er klaar voor!

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1