Een start in de natuur

Nog geen week in Duitsland en al veel gezien en gedaan. En wat heb ik het leuk gehad bij Richard en Bahar! De perfecte start van mijn reis.
Ook heb ik al op camperplekken gestaan en op een camping. Maar die camping was geen goed idee, echt superdruk en hutje mutje op elkaar. Volgens mij heb je thuis in je tuin niet alleen meer ruimte maar ook meer privacy. Maar ook hier leer ik van, geen grote campings meer maar gewoon kleine campings bij de boer ofzo of camperplekken. Zo heb ik zo’n camperplek/boerderijcamping gevonden in Dabetsweiler waar ik kennis heb gemaakt met de ‘natuurlijke’ krachten…

En toen vertrok ik…
Mijn sabbatical ging in op de eerste dag dat ik niet meer hoefde te werken. Ik ben die dag meteen richting Flevoland gegaan om te gaan camperen en de dag erna met een vriend naar Giethoorn en Urk. De perfecte plekken om nu te bezoeken zo zonder Chinezen en andere (buitenlandse) toeristen. Met mijn ouders nog twee dagen naar Limburg geweest, o.a. naar Mondo Verde en ook hier waren we nog net niet de enige in het park.

Toen ik eenmaal in de auto zat richting Flevoland werd ik toch wel weer emotioneel. Net als altijd als ik het vliegtuig instap als mijn sabbatical begint; ik heb het toch maar weer voor elkaar en ga weer! Ik heb dus ook nog bijna 2 weken redelijk veel bij mijn ouders doorgebracht. Mijn ouders snapte het helemaal dat ik het op een gegeven moment wel had gezien, ik woon nu al zolang op mijzelf. Maar toch, toen ik vertrok moest ik weer huilen. We hebben het namelijk ook erg leuk gehad en met mijn vader heb ik de natuur in Noord-Brabant ontdekt. Zo zijn we gaan wandelen in het Sonse Bos, de Drunense Duinen en de Malpie en tussendoor met mijn moeder erbij nog redelijk vaak in Best gewandeld. En samen met mijn moeder regelmatig gekookt.

De Malpie

Mondo Verde

Sonse Bos

Ik ben ook heel blij dat ik in Nederland nog een paar heb geoefend in mijn auto, nu ik ben vertrokken is echt alles zoals ik het wil. Daarnaast is het ook heel prettig dat het weer warmer is, dat was echt niet zo als ik 1 april was vertrokken. Wat dat betreft zijn die 2 maanden langer doorwerken niet verkeerd geweest.

Duitsland
Hoewel een snelweg een snelweg is, is het in Duitsland soms net iets anders. Ik was al gewaarschuwd voor de snelheid en het is inderdaad ook echt zo. Met 120km per uur halen ze mij supersnel in en zelfs als ik 140km per uur rijd is het nog niet hard genoeg. Na mijn eerste rit richting Bonn en Rottenburg am Neckar had ik het wel gezien. Nu rijd ik gewoon regelmatig lekker achter een vrachtwagen, auto met caravan of iets anders dat niet over de weg scheurt, zo zie ik ook nog wat van de omgeving. En in de kleine stadjes en dorpjes is 30km en 40km per uur weer normaal.
Verder heb ik in mijn tijd in Duitsland misschien 5 gele kentekens gezien, inclusief vrachtwagens. Zouden al die Nederlanders zich dan echt zo goed aan de regels houden en pas 15 juni Duitsland bestormen? Ik heb er overigens geen problemen mee gehad. Kan overal terecht en politie heeft mij ook al lang zien rijden. Nederlanders zijn schijnbaar goed gezien, heb ik mij laten vertellen. Dan is dat niet zozeer alleen te danken aan ons gedrag, maar aan Rudi Carrell.


Heidelberg

Rottenburg am Neckar

Op weg naar Richard en Bahar heb ik nog een stop gemaakt in Bonn en in Heidelberg. Zeker van de laatste veel gehoord, maar nog nooit gezien. Zeker een bezoekje waard!
Richard en Bahar wonen in Rottenburg am Neckar, een leuk stadje van ongeveer 40 duizend mensen, maar wat veel kleiner oogt. Mooie omgeving zo in de bergen. Met Bahar heb ik Rottenburg en Herrenberg ontdekt en de laatste dag zijn we met z’n vieren richting het Zwarte Woud geweest. Het zuiden van Duitsland is wel echt een prachtige omgeving. Ben wel in de Eiffel geweest, maar op Stuttgart na, nog nooit zo ver richting het zuiden. Overal zijn bergen en vanaf de Bodensee zie je de Alpen.

Zowel in het Zwarte Woud, aan de Bodensee als in Dabetsweiler heb ik ontzettend mooi weer gehad, denk wel 25-27 graden. Zo mooi als het overdag was, zo erg was het in de avond in Dabetweiler. Op een gegeven moment begon het te regenen, nog vroeg in de avond. En ineens harder en harder, onweer en storm. Misschien was het omdat ik in de auto zat, maar volgens mij heb ik het in Azië nog nooit zo heftig gehad. Mijn auto ging soms op en neer. Denkend aan overstromingen en landverschuivingen, zat ik daar in die auto. Heb Richard ook maar even geappt. Daar in de bergen kan het kennelijk flink tekeer gaan, heb ik ook meteen met deze kant van de Duitse natuur meegemaakt. Eigenlijk was het gewoon eng en was ik stiekem best bang…Er stonden nog wat campers. Ik kon niet naar buiten, ik durfde niet eens naar buiten! Ik durfde amper naar buiten te kijken, voor zover ik ook maar iets buiten kon zien. Na een paar uur kon ik mijn YouTube weer enigszins horen en tot de volgende dag heeft het nog geregend. Aangekomen in Kempten was het nog steeds miezerig weer. In Kempten heb ik dus een hotel geboekt…

Bij Richard en Bahar heb ik ook al mijn eerste sollicitatiegesprek gehad. Was door iemand van BZK benaderd voor een functie. Nog een leuke ook en er was ook zeker wel een klik. Helemaal begrijpelijk dat zij graag tijdig willen horen of ik wil, maar ik heb tegen mijzelf gezegd dat ik tot de eerste week van augustus wil wachten met ja zeggen tegen functies, dan ben ik weer terug. Ik wil open mijn reis ingaan, zonder verplichtingen. En wie weet wat mij de komende 2 maanden nog op mijn pad brengt? Dus hoe leuk het gesprek ook was en de functie, als er nu andere kandidaten zijn met wie het ook klikt, dan is deze aan mij voorbij gegaan.

Oostenrijk
Ben benieuwd naar Oostenrijk, daar ga ik de 16de naartoe. Dat kan echt niet eerder, de Oostenrijkers schijnen wel te controleren. Daar begin ik in Innsbruck en dan redelijk snel richting Julia in Hinterstoder. Ik wil namelijk met mijn verjaardag bij mijn vrienden in Berlijn zijn. De eerste 2,5 week gaan dan wellicht beetje te snel, maar heb genoeg leuke dingen en rustmomenten. Ik zie er naar uit om Julia na 3 jaar weer te zien en om weer in Berlijn te zijn. Julia heb ik in Thailand ontmoet in het geweldig mooie Pai en we zijn al die tijd contact blijven houden. Dat blauwe armbandje wat ik altijd om heb, heb ik van haar toe op mijn verjaardag gekregen.

Geen idee wat ik straks na Berlijn ga doen, Zweden en Denemarken staan niet meer op mijn lijstje. Misschien Polen ofzo.Voor nu ga ik nog 2 dagen door met wandelen in Duitsland, lekker in de natuur en de heuvels. Vandaag al ruim 16 km gelopen door Lindau en Dabetsweiler en omgeving. Het idee is toch wel weer om de Corona-kilo’s er af te hebben na mijn reis, in dit tempo gaat het wel lukken ?.

8 Responses to “Een start in de natuur”

 1. Robert schreef:

  Als het je om privacy op een camping te doen is, kun je een tarp ook verticaal spannen. Je gebruikt dan je auto als een ankerpunt en een hek, boom, losse tak of iets anders als ander ankerpunt. vervolgens strak spannen met scheerlijnen.

 2. Lisan schreef:

  Dan is wat ik aangaf mbt langs de kust richting Gdansk echt ideaal. Slowinski National Park zijn bewegende zandduinen langs de kust (ik zat zelf in plaatsje Leba). Gdansk prachtige historie en interessante musea. Onderweg kom je nog langs Gdynia en strandplaats Sopot. Iets verder naar beneden ligt het kasteel in Malbork. Indrukwekkend. Schiereiland Hel is trouwens ook bijzonder! En als je vanaf Gdansk richting het merengebied kan dan kun je prachtige dorpjes zien en meren. Gizycko is beetje de hoofdplaats daar. Ik vond Ryn ook schattig en mooi. Net als Mikolajki. Ik heb zelf ook in Ketrzyn gezeten om vanaf daar Hitlers Bunker de Wolfschanze te bezoeken. Ik hoor het wel als je hulp nodig hebt of iets wil weten 🙂 ik heb er voor aroundtheglobe ook eea over geschreven.

 3. Ange de beer schreef:

  Diane ook deze reis is weer een avontuur! Je haalt er echt alles uit en je blijft je verwonderen en je kunt nog steeds bewonderen. Juiste ingrediënten. Mooi de steden en regio’s die die je bezoekt. Fijn ook dat je nog zoveel tijd met je ouders hebt kunnen doorbrengen, wat waardevol! Ik had in mijn agenda gezet je dit weekend te bellen voor een afspraak. Maar de vogel is allang gevlogen, ik heb me in de tijd vergist. Stom! Maar wat in het vat zit…. Mooie reis verder en vooral heel veel plezier en lekker Touren met die mooie auto van je. Veel groeten ange

  • Diana van Ringelenstein schreef:

   Ha Ange, ik ben idd al gevolgen :).
   Maar in augustus ben ik terug, dan kunnen we weer afspreken.
   Jij ook alvast een goede vakantie!

 4. Lisan schreef:

  Wat een mooie plaatjes! Onweer is zeker schrikken. Ik denk dat sommige mensen wachten tot ze verlof kunnen nemen en zeker weten dat ze kunnen genieten voordat ze Duitsland bestormen 🙂
  Innsbruck is mooi stadje!
  Mocht je nog tips willen voor Polen, je weet me te vinden 😉 de grens is iig weer open. Persoonlijk vind ik het hele land mooi haha. Langs de kust, Gdansk en omgeving, Merengebied (Warmia en Mazury) en het oerbos Bialowieza in het Noord-Oosten is mooie combinatie. Zuiden is ook prachtig maar wel bergachtig

  • Diana van Ringelenstein schreef:

   Dank voor de tips! Ik dacht idd aan jou voor Polen :).
   Ik gok dat ik vooralsnog langs de kust blijf en een stukje het binnenland.
   Echt het zuiden denk ik niet, dat haal ik niet.
   Dat merengebied klinkt ook interessant, water vind ik altijd wel mooi 🙂

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1