Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019!

Het einde van het jaar nadert… Het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en tegelijkertijd te dromen over het volgende jaar. 2018 was een prima jaar, zij het met een dieptepunt zo ongeveer in het midden. Volgend jaar begint goed, dan ga ik weer een paar maanden op avontuur!

Het dieptepunt
Het dieptepunt van het jaar was toen ik hoorde dat mijn moeder weer kanker had, een heel agressieve vorm. De Kerst haalt ze zeker nog, volgend jaar is “het koffiedik kijken”, zoals de artsen het noemen. Tegelijkertijd weten we ook dat er veel mensen zijn dit hetzelfde nieuws jaren geleden te horen hebben gekregen. En de medische wetenschap staat ook niet stil.
Het was ook het moment dat mij weer heeft laten zien dat gezondheid kostbaar is. Dat morgen niet vanzelfsprekend is en je vooral moet genieten van de mooie en leuke dingen in het leven. Dat een van de mooie dingen in het leven ook geven is en er zijn voor je medemens. En natuurlijk de wereld ontdekken! Daar ga ik volgend jaar meteen mee beginnen. Het leven gaat door en waar ter wereld ik ook zit, binnen 2-3 dagen kan ik thuis zijn.


Een jaar van ‘gewoon’ op vakantie

Ontdekken heb ik afgelopen jaar weer voldoende gedaan. Het was het jaar van de ‘gewone’ vakanties; een weekje hier, 2 weekjes daar, een paar dagen hier en een dagje daar. In januari was ik 2 weken op Bali en Yogjakarta, in het voorjaar 15 dagen in Thailand en Hong Kong, in de zomer paar dagen Berlijn en een paar dagen Eiffelgebergte en in oktober een paar dagen in Sevilla. Echt ontzettend leuk allemaal! Maar het is niet even uit je leven stappen, het avontuur aangaan, totale vrijheid voelen en op ontdekkingsreis gaan. Even letterlijk afstand van alles nemen een pauze nemen en het leven op je in te laten werken. Als je alleen maar bezig bent, dan zie je op een gegeven moment het geheel niet meer. Vandaar dat ik begin volgend jaar weer een reissabbatical heb.

Werk
Het is ook het jaar waar ik voor het eerst een baan heb waar ik mij echt wil proberen aan te committeren. De eerste keer dat ik ‘ja’ zeg tegen een vast contract! Als het gaat om het werk zelf, dan zit ik de komende jaren zeker goed. Kan er nog veel in leren, groeien in mijn rol en nog genoeg in ontdekken. Misschien niet op deze plek, maar het voordeel van mijn werk is dat je het overal kan doen, in Nederland en daarbuiten; binnen elke laag van de overheid, grote en kleine organisaties, nationale en internationale bedrijven, ziekenhuizen, NGO’s, consultancy bedrijven, makelaars, banken…er is bijna geen enkele organisatie waar geen vorm van managementondersteuning te vinden is. Oftewel, werk is er altijd wel.

Mijn volgende reis
Die gaat toch weer naar Azië. Ik begin in Manila waar ik Mark ga bezoeken en het beroemde El Nido met de mooie stranden en blauwe zee. Mark heb ik vorig jaar in Pai ontmoet, het klikte meteen. Dankzij mij heeft hij bijna dezelfde tattoo laten zetten in Chiang Mai. Verder ga ik naar Thailand, Laos en China. Waarom China? Ik ga alleen naar de Yunnan provincie, tegen Laos aan. Die hele provincie is bijna zo groot als Laos… De landen die ik ga bezoeken zijn allemaal erg chill en redelijk makkelijk tot super makkelijk te reizen. Ik wil ook een land bezoeken, ergens zijn, waar alles vreemd is. Waar ik echt uitgedaagd wordt. Dat ik af en toe denk, ‘waar ben ik nu weer beland?’. Dat het niet makkelijk is, waar ik compleet uit mijn comfortzone wordt gehaald. Dat schijnt China te zijn. India ook, maar dat ligt te ver uit de richting en daar ben ik nu nog niet klaar voor. Het grote nadeel van China is dat visum. Je moet een vlucht hebben geboekt. Een enkeltje kopen en zien waar je naartoe gaat, is deze reis niet helemaal mogelijk. Wel heb ik China zo vroeg mogelijk in mijn reis gepland.

Thuis zonder huis
“Thuis zonder huis” kan verschillende betekenissen hebben. Het doet er niet toe waar je bent, zolang je je maar prettig en gelukkig voelt op een bepaalde plek. Ik kan mij helemaal thuis voelen in Thailand of Yogjakarta, zonder dat ik er een huis heb. Of mij thuis voelen als ik een paar maanden nomaad ben, zwervend zonder vaste verblijfplaats.

“Thuis zonder huis” is ook het perfecte kerstcadeau voor vrijheidszoekers, het is namelijk het boek van de housesitter die vorig jaar 3 maanden op mijn woning en Toby heeft gepast, Iris Schlagwein. Iris heeft geen vaste woonplaats. En nee, ze is geen zwerver die af en toe op straat slaapt. Iris woont elke paar weken/maanden in een andere woning ergens in Nederland. Ze werkt als lifecoach en helpt mensen om meer vrijheid in hun leven te krijgen. Niet alleen letterlijk, zeker ook mentaal. In haar boek vertelt ze over haar eigen weg, hoe zij meer vrijheid, rust en geluk kreeg in haar leven. Maar ook hoe je je leven en je huis opruimt, hoe je om kunt gaan met kritiek en verwachtingen van jezelf en anderen. Ik heb het in één keer uitgelezen. Ik kan mij erg in haar boek herkennen; mijn leven inrichten zoals ik dat wil, redelijk minimalistisch, kiezen voor wat ik wil in financiële vrijheid, loslaten, tevreden zijn met wat je hebt en vrij van kritiek van anderen en er voor anderen zijn waar nodig. Het is allemaal te leren en Iris kan je erbij helpen!

Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en avontuurlijk 2019! Dat je zoveel mogelijk tijd spenderen met de mensen om wie je geeft, want tijd is kostbaar. Dat je avonturen in gedachten werkelijkheid mogen worden, je leeft maar één keer. En dit alles met aandacht voor moeder aarde. Ik ga proberen wat minder het vliegtuig te nemen deze reis…

5 Responses to “Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019!”

 1. Heiko schreef:

  Ziet er spannend uit, wordt vast een fantastische reis!
  Fijne feestdagen voor jou en je familie.

 2. Marijke van Voorthuijsen schreef:

  Ha Diana, mooie plannen, doen! Overigens, foto 3 …. Koh Phangan, Mai Pen Rai? Huisje op de hoek bij de zee … daar hebben Reggy, de kinderen en ik meerdere keren langere tijd heerlijk gezeten!

  Afgelopen jaar hebben ook wij tussen het werken door weer heerlijk gereisd: Costa Rica, De Ardennen, Ecuador en Rome bezocht. Voor het nieuwe jaar nog geen definitieve plannen, misschien Afrika of Papua of Sabah? Nog zo veel te ontdekken … Jij ook een gezond, gelukkig en avontuurlijk nieuw jaar gewenst!

  • Diana van Ringelenstein schreef:

   Ha Marijke,

   Heb idd mooie reizen voorbij zien komen op Facebook!
   Ik denk nog weleens aan jullie, vond het zo leuk en gezellig op Sulawesi.
   En jullie zijn natuurlijk een voorbeeld als het gaat om reizen ;).

   Wie weet kruisen onze wegen elkaar nog een keer, ergens ter wereld ;).

   De foto is Koh Phangan.

 3. Hoi schat mooi om weer een wereld reis te maken.
  Geniet van alles wat je kunt doen.
  Je hebt er hart voor gewerkt.
  En als je weer terug bent in Nederland is je accu weer opgeladen om je werk met alle energie die je hebt opgedaan en nieuwe indrukken die jij hebt mogen ervaren weer te starten voor een bijna vol jaar.

  • Diana van Ringelenstein schreef:

   Ja idd, na die 3 maanden kan ik er vast wel weer tegenaan.
   Daar zijn sabbaticals ook voor, om even op te laden en lekker dingen voor jezelf te doen!

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.

UA-66295536-1