Een frisse duik in Berlijn!

Ook dit jaar ben ik weer naar Berlijn geweest om zowel de stad als mijn vrienden daar te bezoeken. Mijn jaarlijkse pelgrimstocht waarna ik mij weer helemaal opgeladen voel. Terwijl het in Nederland deze zomer een paar weken lang 30+ graden was, was (en is!) het in Berlijn al sinds mei rond de 30 graden. Toen ik er was, was het met 28-32 graden een paar graden koeler dan in Nederland! Gelukkig zijn er met maar liefst 28 meren en plassen waar je kunt zwemmen in Berlijn genoeg mogelijkheden om af te koelen. Dit zijn alleen nog maar de officiële meren, er zullen vast weleens wat mensen een duik nemen in de Spree. Naast deze meren en plassen zijn er ook nog eens 15 open-lucht zwembaden.

Krumme Lanke en Slachtensee
Ik heb een bezoekje gebracht aan Krumme Lanke en Slachtensee, deze twee meren liggen op een steenworp afstand van elkaar helemaal in het Zuid-Oosten van Berlijn. Met de metro makkelijk te bereiken, evenals met de auto of fiets. De toegang tot de meren is gratis, evenals de parkeerplaats.
Bij Krumme Lanke heb je een gedeelte dat zowel naakt- als niet-naaktzwemmen is, gewoon lekker door elkaar. Ik heb voor het eerst naakt gezwommen en ik vond het meer dan heerlijk! Wat een lekker vrij gevoel.
Naast chillen zijn beide meren een prima plek om lekker over de paden door de bossen te wandelen of langs het meer af. Er is eten- en drinkgelegenheid en zelfs toiletten. Met name bij Slachtensee zie je ook veel kinderen.

Meren en zwembaden
De zwemkwaliteit van de meren worden goed in de gaten gehouden door de overheid, geen zorgen dus of het wel veilig is om te zwemmen.
Er zijn dus maar liefst 28 officiële meren en plassen in Berlijn, waarvan de meesten gratis toegankelijk zijn. Als je al moet betalen, is het slechts een paar euro. Hier vind je een overzicht van alle zwemgelegenheden in Berlijn en hoe je er moet komen en hier wat meer informatie over de verschillende meren in Berlijn. Ik ben zelf niet naar de zwembaden geweest, ik houd meer van puur natuur.

No comments yet.

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.

UA-66295536-1