Een fijne zomer!

Niet dat het zomerweer is, maar de zomervakantie is begonnen. Juni was een redelijke maand, regelmatig het strand bezocht en veel buiten geweest. Ondertussen alweer bijna 2,5 maand terug van mijn reis en kan zeggen dat ik eindelijk weer gesetteld ben.

Minder werken, meer doen
Als ik op het strand ben en het is echt mooi weer, dan voelt het altijd een beetje als vakantie, beetje reisgevoel. Dus ik ben afgelopen maand veel op het strand geweest, heb er zelfs al in gezwommen. Het zijn niet de witte stranden met de warme, blauwe-groene zee, maar toch. Ik heb ook een nieuwe strandopgang ontdekt die maar een kwartiertje fietsen van mij vandaan is.

Gezellig met vrienden op het zand, soms in het water, terrasje of diner, maakt mij toch wel gelukkig. Of gewoon ‘chillen rond/op het Binnenhof’ met Robert. Beetje op het veldje liggen, drankje doen en hier en daar rondhangen. Of gewoon wandelen, alleen of met de kleine Nova in het Haagse Bos in de speeltuin spelen of naar het strand. Wil ik niet weer over een (half)jaar een paar maanden weg gaan, moet ik toch ook gewoon mijn leven hier interessanter maken. Niet dat het dat niet is, maar toch. Wat ik dus heb besloten is om 4 dagen per week te werken. Ik heb meer tijd over voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld de leuke dingen hierboven. Maar ook voor vrijwilligerswerk. Via mijn werk ben ik in aanraking gekomen met Zaak & Co van ROC Mondriaan. Zij hebben verschillende coachingstrajecten voor hun studenten en na de zomer ga ik daar aan mee doen. Heb een heel leuke intake gehad en we zien het helemaal zitten. Ik heb ook veel te lezen en te schrijven, dus ook daar heb ik meer tijd voor. Mijn eerste Kindle-boek staat al op Amazon, een Yogyakarta guide. Voor 1.47 dollar voor jou! Het lukt alleen nog steeds niet om een bookcover tevoorschijn te toveren…. Heb ook een leuke (Engelstalige) guestpost geschreven voor Placement International, iets wat ik ook best vaker zou willen doen.

Mijn werk is leuk, maar 5 dagen is gewoon best veel. Wonderbaarlijk genoeg reageerde veel collega’s heel begrijpelijk dat ik naar 4 dagen wilde gaan. Iemand snapte zelfs niet dat ik het niet eerder deed… Minder werken is wel iets dat ik vaker om mij heen zien, zowel bij vrienden als collega’s. Sommige gaan zelfs 3 dagen werken. Het is niet meer hip of stoer om heel veel te werken, mensen denken dat je geen leven hebt. Overigens ook niet altijd terecht. Ik hoor vaker dat collega’s een paar maanden verlof nemen, al dan niet onbetaald. Niet alleen om te reizen, maar gewoon, even vrij zijn. 2 weken geleden nog, collega gaat 6 maanden met sabbatical. En als ik 4 dagen per week werk, houd ik het ook beter vol om de gehele Omgevingswet mee te maken. Daarna ga ik lekker een half jaar sabbatical nemen ofzo. Paar maanden in Berlijn wonen en Duits leren, beetje Europa rondreizen, hier en daar wat nuttigs doen of werken. Half jaar is mooie tijd om een break te nemen. Duurt het te lang, ga je weer werken, wil je langer, ook goed.
Maar voor nu voel ik mij wel weer gesetteld. Heeft even geduurd dat ik niet elke week besloot om over 6 maanden te stoppen, maar het is prima zo. Alleen Wouter maakt het mij moeilijk, hij koopt telkens leesvoer voor mij wat ik allemaal wel niet kan doen, zien en ondernemen over de hele wereld. Een keer las ik wat hoofdstukken uit zijn boek en diezelfde nacht droomde ik dat ik mijn half jaar sabbatical ging nemen….

Ziekjes
Ik ben ondertussen herstellende van mijn ziek zijn. Het was zo erg dat ik zelfs dagdelen en een dag thuis heb gewerkt. Collega Janine heeft zelfs heel lief boodschappen voor mij moeten halen. Het lijkt erop dat ik elke 1,5-2,5 jaar dat vervelende virus krijg dat op mijn longen/luchtwegen slaat. Ik zeg altijd dat ik nooit ziek ben, wat voor een deel ook wel zo is. Maar daarvoor in de plaats krijg ik dan dit. Het is nu 2,5 jaar geleden dat ik het voor het laatst had. Het begint met een verkoudheid, keelpijn en dat soort dingen, maar na een week hoest ik dan nog steeds 24/7. Dat gaat dan vervolgens nog een kleine week door en wordt dan langzaam minder. Tot twee keer toe was het een longontsteking, dus ik ga altijd wel even naar de huisarts. Slapen gaat bijna niet, liggen ook bijna niet, je hoest alleen maar en voelt je ziekjes. Na een paar dagen begint je lichaam steeds meer pijn te doen, want je bent alleen maar aan het hoesten. Soms een beetje koorts erbij en je wordt suf van al de pijnstillers. Als het hoesten bijna over is duurt het vaak nog een week voor je spieren e.d. om te herstellen. Ik krijg altijd codeïnepillen van de huisarts, maar dat helpt maar heel klein beetje. Dit is altijd waar ik het meest bang voor ben als het gaat om ziek worden op reis. Niet verkeerd eten of gestoken worden door een mug, maar dit. Waarom ik dit echt niet wil tijdens mijn reis, is omdat je gewoon heel weinig kunt doen. Alles met bewegen en praten zorgt dat je moet hoesten en doet dus pijn. Het meest vervelende vind ik nu ook dat ik zo weinig kan bewegen, dat weinig praten valt wel mee. Gewoon wandelen in het weekend, op mijn werk in het gebouw wandelen, lopend of fietsend naar werk, het gaat gewoon niet. Heb zelfs 2 dagen vervoer aan moeten vragen om naar werk te gaan. Dit zijn de momenten dat ik mij beperkt voel maar ben ik tegelijkertijd zo ontzettend dankbaar dat het maar een paar weken is en niet mijn hele leven. Ik ben gezegend met een goede gezondheid en alleen daarom prijs ik mijzelf al gelukkig! En om de lieve collega’s die boodschappen wilde doen of mailtjes en appjes sturen hoe het gaat. En een baas die voor mij zorgt terwijl de rolverdeling toch echt andersom is. Die niet alleen met medicijnen en dropjes voor mij neus staat, maar ook voor mij zorgde toen ik echt ziek werd op het werk. Maar nog een week en dan verwacht ik weer veel te wandelen en het extra gewicht er weer af te lopen. Want tja, wel eten en niet bewegen…..

Mijn vakantieplannen
Ik ga deze zomer een lang weekend naar Oslo, Hibo bezoeken die ik tijdens mijn reis heb ontmoet. Verder ook al wat Couchsurfers over de vloer gehad en mee afgesproken in Den Haag en hoop deze zomer wat vaker een afspraak te hebben. Vind het altijd wel leuk om reizigers te ontmoeten en te wandelen door Den Haag. En verder gewoon zomer en zon in eigen land. Als de zomer echt niet leuk wordt (lees: geen strand weer), dan kan ik in het najaar altijd nog een weekje naar de zon.
Ik wens iedereen alvast een mooie en zonnige zomer!

4 Responses to “Een fijne zomer!”

 1. Lisan schreef:

  Oslo is echt een mooie stad! Ik vond het museumeiland en dan het Kontiki museum erg interessant. Verder ook genoten van uitzicht vanaf Akerhus slot en natuurlijk het Vigelands park met aparte beelden.

 2. Robert schreef:

  Hopen dat je snel beter bent

 3. H. van Dijk schreef:

  Selamat tinggal dan menikmati musim panas

  saya ke Yogya lagi!

  Salam manis

  Henk

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1