Chiang Rai, even weg van de massa

Chiang Rai ligt helemaal in het noorden van Thailand. Veel toeristen gaan niet verder dan Chiang Mai, dus Chiang Rai wordt vaak overgeslagen. Op zich best jammer, juist omdat het een stuk rustiger is en vanuit Chiang Rai kun je van alles doen, o.a. naar het drielandenpunt Thailand-Myanmar-Laos.
Ik ben er een week geweest en samen met Jules heb ik heel veel van Chiang Rai gezien. Veel rondgelopen en rondgereden op de motorbike en de auto. Jules woont in Chiang Rai, dus ik had een local guide.
Chiang Rai was mijn laatste stop in Thailand, na Chiang Mai en Pai. Toegegeven, in Chiang Mai is het veel drukker en in het centrum is veel meer te doen dan in Chiang Rai. Chiang Mai is meer toeristisch, zelfs in het laagseizoen. Er zijn restaurants en cafés, maar lang niet zoveel als in Chiang Mai. Dus vind je het prettig om niet zoveel toeristen tegen te komen in een iets rustigere stad dan Chiang Mai, dan is Chiang Rai de place to be. Blijf echter niet in Chiang Rai, verken de omgeving. Huur een motorbike of doe gewoon een leuke tour via je accommodatie. Zonde om de omgeving van Chiang Rai niet mee te nemen.

Met Jules, mijn local guide.

Een weekje Chiang Rai in foto’s

Wat Rong Khun
Oftewel, de beroemde Witte Tempel. Van een afstand echt prachtig, van dichtbij soms een beetje grimmig met de doodshoofden. Geen tierlantijntjes, alles is wit. Het witte staat voor de reinheid van Boeddha.Drielandenpunt
Naast het mooie uitzicht, genoeg te bezichtigen, te kopen, eten of drinken.


Night Bazaar
Shoppen, eten en muziek.


Markten
Naast de Night Bazaar is er bijna elke dag wel ergens een markt in Chiang Rai (overdag en/of in de avond) met volop eten, drinken en soms wat muziek en optredens erbij.Mae Sai
Nog meer winkelen in deze mega grote markt. Hier kun je ook de grens oversteken met Myanmar.Clock Tower
Op het eerste gezicht een gewone, mooie goudkleurige klok. Maar elke avond 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur veranderd de klok in een soort van muziek en lichtshow. 10 minuten lang zie je de klok in verschillende kleuren veranderen.
Teven is de klok hèt herkenningspunt van de stad en worden afstanden en tijden weergegeven vanaf de klok: het is 10 minuten lopen vanaf de klok.Verder is er nog veel meer te zien en te doen. De actievelingen in een week ook nog watervallen, musea en andere tempels in en rondom Chiang Rai kunnen bezoeken.

No comments yet.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1