Bali en Jakarta (2008)

Mijn eerste reis naar Indonesië heb ik gemaakt met mijn vader. We zijn naar het prachtige eiland Bali geweest en de drukke stad Jakarta.
Bali is een van de meest bekende vakantiebestemmingen in Indonesië. Een plek waar ik heb genoten van de natuur, de stranden, het weer, het eten en kennis heb gemaakt met erg vriendelijke mensen. Ondanks dat het erg toeristisch is, heb ik erg genoten van alles wat ik heb gezien en vind ik persoonlijk dat het bepaalde zaken er gewoon bij horen; de vele toeristen, het willen verkopen van spullen of reizen, mensen die geld aan je willen verdienen. Ik genoot er niet minder om, de omgeving was nog altijd even mooi.
Jakarta is een ander verhaal. Ik vond het een erg drukke stad, veel smog, veel shoppingmalls en veel drukte. Maar dit is de stad waar ik ben geboren en dus toch wel een bezoekje waard. Tijdens deze reis ben ik onder andere gaan kijken waar ik vandaan kom. Dus met de adoptiepapieren in de hand zijn we op zoektocht gegaan.

Enkele hoogtepunten
Wat ik altijd erg leuk vind om te bezoeken, zijn markten. Al heel snel zijn we met de taxi naar Denpassar geweest, naar een hele grote overdekte markt waar van allerlei soorten kruiden en voedsel is te verkrijgen.
markt
In Ubud was een voorstelling van de Barong dans erg interessant om te zien. En het bezoek aan een koffie- en thee plantage was vooral erg lekker!
Barong dans

Wat aangrijpend was, was een bezoek aan Stichting Wins, een tehuis voor weeskinderen en de erg arme kinderen. Zij krijgen bij de stichting les en een kans op een beter leven.
Stichting Wins
Een mooi stukje natuur was de Blue Lagoon, een inham met helder, blauw water. Prachtig om dat van bovenaf te zien!
Blue lagoon
In Singaraja, Lovina, is een bezoekje aan de overdekte markt erg interessant, net als een bezoek aan de Chinese Tempel aan de haven.
S7301890
In Lovina hadden we ook de eer om uitgenodigd te worden door de hoteleigenaresse om deel te nemen aan een ceremonie, inclusief de traditionele kledij en gebruiken.

ceremonie
En een bezoekje aan Lovina is niet compleet zonder de dolfijnen te hebben gezien!
Dolfijnen
Een persoonlijk hoogtepunt was toch wel het bezoek aan Jakarta, ondanks dat ik door de smog misselijk werd van de stad zelf. Ik ging naar Jakarta om te zien waar ik vandaan kom. Ik was 3 maanden toen ik werd geadopteerd uit Jakarta. Nu we toch op Bali waren, wilde mijn vader en ik wat meer gaan ‘zoeken’.
S7301977S7301968

Zowel de zoektocht als een dag tot dag beschrijving, is te zien in mijn dag tot dag in Indonesië .

Voorbereiding
Voor deze reis is heel wat onderzoek aan vooraf gegaan. Gaan we rondreizen, waar gaan we buiten Bali nog meer naartoe, hoe zit het met het transport, wat is er allemaal te doen, wat kost het….etc. We hebben besloten om een strandvakantie te boeken bij D-reizen met als thuisbasis Sanur op Bali. Dit was – met het rondreizen erbij – de goedkoopste optie. Bij een dergelijke reis is ook meteen het transport van – en naar het hotel geregeld. Wij hebben gekozen voor ieder een aparte kamer. De reis van Sanur naar Lovina had ik ook al thuis geregeld, evenals het vliegticket van Denpassar naar Jakarta en de hotels in beide steden. Vanzelfsprekend als voorpret al uitgezocht wat er overal te doen is, dus in grote lijnen wisten we wel wat we wilden gaan zien.

No comments yet.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1