Ultiem relaxen op Koh Phangan

Koh Phangan (Koh Pha Ngan), oftewel Full Moon Party. Maar niet nu ik er ben. De Full Moon Party is altijd op Haad Rin, waar ik verblijf. Het is de meest toeristische plek van Koh Phangan. Maar rond deze niet-toeristische tijd in april is het ook een van de weinige plekken waar het waterpeil in de zee prima is. Vandaar dus dat ik hier zit. Ook is er overigens geen half moon party, black moon party, waterfall party of een pool party bij het bungalowresort waar ik verblijf. Wel zijn er palmbomen, is er een wit strand met een blauw groene zee en alles wat ik nodig heb om even te relaxen.
Koh Phangan moet je gewoon zien, doen en beleven. Een scooter huren, door bossen over de rotsen naar watervallen klimmen en luieren op het strand. Let op met het bezoeken van watervallen. Het is over rotsen klimmen, door zand en over stenen omhoog. En dus ook weer terug. Wat je omhoog gaat, moet je ook weer naar beneden. Of andersom.
Let ook op met scooterrijden in Haad Rin. Wordt niet aanbevolen voor mensen die niet echt scooter-ervaring hebben ivm de vele heuvels. Ik heb scooter, brommer en snorfiets gereden, maar dat was 16 jaar geleden. Je hebt in Haad Rin wegen van 10%-16%. Omhoog is geen probleem, maar naar beneden is echt stijl. Zonder rem haal je zo de 50 km per uur. En nee, je kunt daar niet met 50 km per uur door een bocht. Het is niet alsof er veel vangrails zijn. Maar goed, ik zat nu eenmaal in Haad Rin en wilde ik meer zien, dus ik moest over deze wegen. Overigens is het 10 minuten eng, daarna gaat het rijden prima.

Stranden
Jazeker, de stranden zijn in het echt net zo mooi als op de foto’s. En bijna overal zijn genoeg eetgelegenheden en winkeltjes in de omgeving. Sommige mensen zeggen dat als je een aantal mooie stranden hebt gezien, het je nauwelijks iets meer doet. Nou, ik heb wel wat mooie stranden in de wereld gezien, maar krijg er nog steeds geen genoeg van!

 Haad Rin Beach
Haad Rin beach entrance
Haad Rin
2016-04-03 18.19.55

Sunrise Beach waar altijd de Full Moon party plaatsvindt.

20160402_132934

20160405_141934

Sunset beach

Sunset Beach in Haad Rin.

20160402_151014 Malibu Beach

Malibu Beach

2016-04-04 19.13.21

Ko h Ma

Koh Ma Beach. Vooral leuk om te snorkelen.

Watervallen
De watervallen van Koh Phangan liggen een tijd van het jaar (gedeeltelijk) droog. Gelukkig niet allemaal!
In april kun je nog altijd genieten van de 3 km lange Than Sadet waterval. Zelf heb ik twee verschillende ingangen naar de waterval gevonden. Let op, de weg er naartoe is niet altijd makkelijk, al klimmend over rotsen en wandelend door de bossen – al dan niet meters omhoog of omlaag – kom je vaak pas aan op de plek van bestemming.  De andere waterval is de Deang waterval.
2016-04-04 18.38.50

Than Sadet waterval.

2016-04-03 18.25.14

2016-04-03 18.24.43

Deang waterval, vlakbij Than Sadet strand.

Uitkijkpunten
Uitkijkpunten over Koh Phangan meer dan genoeg. Loop ergens naar boven en je komt al snel iets tegen zoals op onderstaande foto’s.

Uitzicht

Uitkijkpunt bij het National Park. Let op, ook hier kost het redelijk wat zweetdruppels om boven te komen.

Omgeving midden-oost Koh Phangan. Geen straf om hier te rijden!

Voor de trekking van Haad Rin richting Haad Yuan moet je soms even wat klimmen, maar dan heb je wel een mooi uitzicht!

8 Responses to “Ultiem relaxen op Koh Phangan”

 1. Sandra Fransz schreef:

  Fijn wanneer elke dag je een gevoel kan geven van een week! Dit gebeurt zo maar wanneer je aan het ‘(levens) reizen bent’… Mooi om ook te kunnen zien dat je geland bent, relaxed, ontspannen en mooi (glim)lachen. Ga zo door, geniet van het gevoel van vrijheid op de scooters (met voorzicht) en van jouw eigen gekozen (levens) reis! Laat vooral de gekozen reiswegen van anderen je niet storen in je gedachten…

  • Diana schreef:

   Soms weet ik niet eens welke dag het is. De dag voordat ik vlieg zet ik een alarm zodat ik dat tenminste niet vergeet.
   Heerlijk om zo te leven!

 2. Roelant schreef:

  Ontzettend leuk dat ik jouw enthousiaste persoontje net op tijd heb leren kennen om op deze manier deelgenoot te zijn van jouw travels. Mooie beelden en lekker leesbaar reisverslag. En de zweetdruppeltjes bij het klimmen en de spannende afdalingen met de scooter zie je er bij jou niet van af: je straalt een en al relaxte vakantiestand uit!
  Njoy your trip!

  • Diana schreef:

   Dank je! Hoe verder ik in mijn reis kom, hoe meer relaxter ik mij ook ga voelen. Kun je nagaan hoe ik mij over 2 maanden voel 🙂

 3. Lisan schreef:

  Wow wat een mooi plekje en wat rustig zo zonder die full moon partys! Geniet er van! Lekker relaxen!

  • Diana schreef:

   Veel mensen denken dat je er alleen kunt feesten, maar er is zoveel meer. Ik heb waarschijnlijk nog geen kwart gezien :).

 4. Ange de Beer schreef:

  Geweldig om je Reis te volgen! Wat ern prachtige foto’s. Heb je get idee dat je allang weg bent? Het iS pas 8 april…. Hou mij op de hoogte. Blijf genieten, bewonderen en verwonderen. Liefs Ange

  • Diana schreef:

   Heb niet het idee dat ik lang weg ben, maar de tijd gaat wel snel. Voor ik het weet zit ik alweer in Indonesië :). Of hebben wij alweer een afspraak!

Geef een reactie

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1