Kebun Buah Mangunan en Mangunan Pine Forest in Yogjakarta

Tijdens mijn laatste bezoek aan Yogjakarta heb ik twee nieuwe ‘hidden gems’ ontdekt, namelijk het Kebun Buah Mangunan en het Mangunan Pine Forest. Het Kebun buah Mangunan deed mij denken aan het Kalibiru Park, alleen minder toeristisch. Er waren minder toeristische attracties zoals uitkijkposten waar je foto’s kunt maken en iets minder eet- en drinkgelegenheden. Het was hoogseizoen dus het was best druk met voornamelijk ‘domestic tourism’. Yogjakarta en omgeving is tijdens vakanties een populaire hotspot voor Indonesiërs. Ik ben eerder in Yogjakarta geweest en heb veel onderzoek gedaan wat waar is en wat ik wil doen en zien, maar van het Kebun Buah Mangunan en het Mangunan Pine Forest had ik nog nooit gehoord. Gelukkig heb ik mijn kleine zusje in Yogjakarta die mij alle spannende en mooie plekjes laat zien die voor veel toeristen verborgen blijven!

Kebun Buah Mangunan

Met de motorbike reden we vanuit het centrum van Yogjakarta richting Mangunan, gelegen in het district genaamd Dlingo. Het is ongeveer 45-60 minuten rijden met de scooter, ligt een beetje aan het verkeer. Maar met de scooter is het nog altijd sneller dan met de auto.
De weg er naartoe is heel mooi. Hoe verder je van de stad vandaan raakt, hoe meer je omgeven wordt door groen; bomen, bossen en hier en daar rijstvelden. En op een gegeven moment rijd je door de bergen en is het alleen nog maar groen.
Aangekomen is het zo’n 10 minuten lopen richting het mooie uitkijkpunt op de Kebun Buah Manguan. Het wordt ook veel bezocht door mensen die de zonsopgang willen zien. Net als voor de Borobodur vertrekken mensen in alle vroegte vanuit Yogjakarta richting de berg om het langzaamaan licht zien te worden.
In het hoogseizoen is het hier redelijk druk, maar daar buiten heb je genoeg ruimte om foto’s en selfies te maken waar je helemaal alleen op staat.

Vanuit de parkeerplaats loop je door de bossen over de paden richting het uitkijkpunt

Ja, er is eten en drinken

Samen met mijn kleine zusje Sesilia

Mangunan Pine Forest Yogjakarta
Vanuit Kebun Buah Mangunan zit je binnen 15 minuten in het Mangunan Pine Forest. Zeker op een warme dag is dit een prima plek om te vertoeven. Doordat je net ietsjes hoger in de bergen zit is het al iets koeler en door de hoge bomen en de schaduw is het al helemaal een prima plek om af te koelen. Neem er nog een kokosnoot bij en het is perfect!
Ook hier geldt dat het in het hoogseizoen druk kan zijn. Buiten het hoogseizoen loopt er een handje vol mensen.

Ingang voor het parkeren van de scooter en voor eten en drinken

Een kokosnoot smaakt altijd!

Praktisch
Voor beide bezienswaardigheden geldt dat je alleen voor parkeren betaald. Voor de motorbike is dat 5000 IDR in het Kebun Buah Mangunan en 2000 IDR in het Mangunan Pine Forest. Voor de auto is het een paar duizend meer.

Je zult er vast vanuit Yogjakarta met het OV kunnen komen, maar mocht je geen motorbike vervoer hebben, dan zou ik een auto met chauffeur huren. In de omgeving is nog meer te zien, dus prima bezienswaardigheden voor een dagje uit. Een auto met chauffeur begint vaak bij 500.000 IDR.

No comments yet.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1