Kaapverdië

In januari 2015 was mijn eerste keer een week all inclusive naar Sal op Kaapverdië. Samen met een vriend zat ik met een leuke korting in het 4* resort Crioula.
Resort Crioula
All Inclusive roept bij veel mensen een nare gedachten op; massa toerisme, drukte, schransen, veel Britten en Russen, slecht eten, etc. Wij bezochten Kaapverdië buiten het hoogseizoen. Ja, het was een beetje druk, maar we waren absoluut geen mierenhoop met z’n allen. Ook in het restaurant was genoeg ruimte. Er was genoeg variatie in het eten, al helemaal als je maar voor een week gaat. En all inclusive was hier ook all inclusive, zelfs de verschillende soorten cocktails waren hierbij inbegrepen! Werden de echte merk dranken gebruikt? Nee, niet echt. Maar so be it.
Het personeel was vriendelijk en behulpzaam en er was een animatieteam dat gedurende de dag en avond voor plezier zorgde. Wat op zich ook prettig was, was dat je overal in euro’s kon betalen. Het enige nadeel van het hele resort was misschien het zwembad. Dat was ijs en ijskoud. Ik vond het enigszins vreemd, want het hele jaar door staat de zon erop…. Naast heel veel zon, waait het heel veel op Kaapverdië en soms best hard. Als het 30 graden is, is dat heel erg prettig, maar als het soms 22 of 23 graden is zonder zon dan is het best frisjes. Zo ook in de avond. De stranden zijn prachtig, als de zon schijnt zijn het witte stranden met een blauw/groene zee. De stroming is op veel plaatsen echter heel erg sterk, dus zomaar ergens de zee in springen is er niet bij. Niet alle plekken zijn geschikt om te zwemmen, vraag het even aan de strandwacht.

strand Sal

strand Sal

Pier sal

20150105_105457

Sal zelf is klein. Wij hebben 1 dag een auto gehuurd en hebben het hele eiland gezien. Ons resort lag vlakbij Santa Maria en met de auto ben je zo in de hoofstad Espargos, de haven van Palmeira en bij de zoutmijnen, Salinas. Daar kun je lekker gaan drijven in het water! Ook zijn we naar Buracona geweest, een prachtige inham waar het water tegen de rotsen kletst en waar ook het Blauwe Oog is. Als je met de auto gaat, kom je ook op mooie plekken in de natuur, langs de kust. Er is overigens bijna geen verkeer op de wegen, dus lekker rustig.
Kaapverdië is in opkomst bij toeristen, op veel plaatsen in Sal waren ze dan ook flink aan het bouwen. Ik verwacht dat je Sal over 10 jaar niet meer terug kent met alle resorts en hotels die erbij zijn gekomen. Het voordeel is dat er dan misschien wat meer horeca en detailhandel is, maar het simpele en ongerepte zal dan waarschijnlijk voorbij zijn. Het zal mij niets verbazen als het dan een tweede Salou is. Er is zon, zee en strand en het is goedkoop.
Een all inclusive vakantie is fijn als je een weekje lekker wilt relaxen, beetje zwemmen in zee en in het zwembad en niet teveel zelf wilt regelen. Voor een weekje is het voor mij prima! Als het langer zou zijn, ga ik mij vervelen.

20150108_095953 20150108_112344 20150105_114914

 

No comments yet.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1