Over mij

Welkom! Ik ben Diana van Ringelenstein en het gezicht achter de reisblog Diana is Traveling2. Ik probeer mijn leven zodanig in te richten dat ik de vrijheid, het geld en de tijd heb om zoveel mogelijk te experimenteren met mijn leven en zoveel mogelijk van de wereld te zien. En ja, ook ik heb verplichtingen en mijn vaste lasten in de vorm van een hypotheek, maar ik wil niet dat het mij ervan weerhoudt om meer te experimenteren met mijn leven. Daar is het leven te kort voor. In 2017 heb ik besloten om mijn woning te verkopen en een goedkopere woning terug te kopen. O.a. deze keuze heeft mij de financiële vrijheid gegeven om mijn leven vrijer in te delen; het is letterlijk een financiële last minder.

Naast af en toe een korte reis, heb ik drie lange solo reizen gedaan in 2016 , 2017 en 2019. De eerste twee keren lag de wereld letterlijk voor mijn open nadat mijn werk eindigde en besloot om te gaan reizen en te zien wat de wereld te bieden heeft. Deze reizen waren niet alleen een ontdekkingsreis over de wereld, maar ook naar mijzelf. En elke keer dat ik terugkwam van een reis, kwam er ook weer een baan. De laatste keer heb ik onbetaald verlof kunnen nemen en kwam ik weer terug in mijn huidige baan bij de Rijksoverheid. Over het algemeen heb ik vooral gewerkt in de publieke sector, met name voor de Rijksoverheid. Tijdens mijn werkende leven heb ik ook een universitaire studie afgerond.

Ik ben geadopteerd uit Indonesië (Jakarta), was 3 maanden toen ik naar Nederland kwam. In 2010 ben ik voor het eerst met mijn vader naar Indonesië geweest. We zijn naar Bali en Jakarta gegaan o.a. om te kijken waar ik vandaag kom. In 2016 ben ik weer terug geweest naar Jakarta en heb deze keer ook Bandung en Yogjakarta bezocht. Eind 2016 ben ik weer naar Indonesië geweest en heb toen als nieuwe bestemming in Indonesië voor Lombok gekozen. Mijn allereerste solo travel was in 2009, ook naar Azië en toen heb ik Maleisië en Cambodja bezocht. In de zomer van 2017 heb ik weer een Azië-reis gemaakt en heb ik Zuid-Korea, Japan, Vietnam, Thailand , Singapore, Duitsland en Indonesië bezocht. Tijdens mijn laatste reis in 2019 heb ik natuurlijk weer Thailand en Indonesië bezocht, maar deze keer ook de Filipijnen, Laos en China. Kortom, Azië – en dan vooral Indonesië – blijft wel enigszins speciaal voor mij. Maar ik hoop in 2020 een ander continent te bezoeken!

Niet alleen is deze blog een plek voor mijzelf en mijn mooiste herinneringen. Ik wil je in mijn blog ook meenemen op mijn reizen en avonturen, je laten zien dat je niet rijk hoeft te zijn om mooie en interessante plekken op aarde te zien (ver weg en dichtbij) en je waar nodig tips en advies geven om van reizen een prioriteit te maken in jouw leven. Ook wil ik je laten zien dat alleen op reis gaan niet eng is. Solo reizen is iets wat iedereen kan, het is niet alleen maar voor een bepaald soort mens. Mijn blog gaat je helpen om het op z’n minst één keer in je leven te doen, of het nu een paar dagen of een paar maanden is. Je zult ook af en toe lezen hoe het is om als lesbische vrouw te reizen in delen van de wereld waar homoseksualiteit niet zo ‘normaal’ is als in Nederland.

Mocht je advies, ideeën of vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1