Over mij

Welkom! Ik ben Diana van Ringelenstein en het gezicht achter de reisblog Diana is Traveling2. Ik probeer mijn leven zodanig in te richten dat ik de vrijheid, het geld en de tijd heb om zoveel mogelijk te experimenteren met mijn leven en zoveel mogelijk van de wereld te zien. En ja, ook ik heb verplichtingen en mijn vaste lasten in de vorm van een hypotheek, maar ik wil niet dat het mij ervan weerhoudt om meer te experimenteren met mijn leven. Daar is het leven te kort voor. In 2017 heb ik besloten om mijn woning te verkopen en een goedkopere woning terug te kopen. O.a. deze keuze heeft mij de financiële vrijheid gegeven om mijn leven vrijer in te delen; het is letterlijk een financiële last minder.

Naast af en toe een korte reis, heb ik twee lange solo reizen gedaan in 2016 en 2017. Beide keren lag de wereld letterlijk voor mijn open nadat mijn werk eindigde en besloot om te gaan reizen en te zien wat de wereld te bieden heeft. Deze reizen waren niet alleen een ontdekkingsreis over de wereld, maar ook naar mijzelf. En elke keer dat ik terugkwam van een reis, kwam er ook weer een baan. Over het algemeen heb ik vooral gewerkt in de publieke sector, met name voor de Rijksoverheid. Tijdens mijn werkende leven heb ik ook een universitaire studie afgerond.

Ik ben geadopteerd uit Indonesië (Jakarta), was 3 maanden toen ik naar Nederland kwam. Een aantal jaren geleden ben ik met mijn vader voor het eerst naar Indonesië geweest. We zijn naar Bali en Jakarta gegaan o.a. om te kijken waar ik vandaag kom. In 2016 ben ik weer terug geweest naar Jakarta en heb deze keer ook Bandung en Yogjakarta bezocht. Eind 2016 ben ik weer naar Indonesië geweest en heb toen als nieuwe bestemming in Indonesië voor Lombok gekozen. Mijn allereerste solo travel was ook naar Azië, naar Maleisië en Cambodja. In de zomer van 2017 heb ik weer een Azië-reis gemaakt en heb ik Zuid-Korea, Japan, Vietnam, Thailand , Singapore, Duitsland en Indonesië bezocht. Kortom, Azië – en dan vooral Indonesië – blijft wel enigszins speciaal voor mij. Maar…in 2018 ben ik van plan om een ander continent te bezoeken, het lijkt het erop dat het Iran gaat worden. Buiten mijn – hopelijk – jaarlijks reisje richting Indonesië.

Niet alleen is deze blog een plek voor mijzelf en mijn mooiste herinneringen. Ik wil je in mijn blog ook meenemen op mijn reizen en avonturen, je laten zien dat je niet rijk hoeft te zijn om mooie en interessante plekken op aarde te zien (ver weg en dichtbij) en je waar nodig tips en advies geven om van reizen een prioriteit te maken in jouw leven. Ook wil ik je laten zien dat alleen op reis gaan niet eng is. Solo reizen is iets wat iedereen kan, het is niet alleen maar voor een bepaald soort mens. Mijn blog gaat je helpen om het op z’n minst één keer in je leven te doen, of het nu een paar dagen of een paar maanden is. Je zult ook af en toe lezen hoe het is om als lesbische vrouw te reizen in delen van de wereld waar homoseksualiteit niet zo ‘normaal’ is als in Nederland.

Mocht je advies, ideeën of vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Related Post

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.

UA-66295536-1