3 maanden in 2 rugzakken: waar kwam ik mee terug? (en hoe je ‘licht’ op reis gaat)

Waar ik ook kom, veel mensen vragen zich af hoe ik toch met zo weinig kilo kan reizen. Ik heb 1 grote rugzak en 1 kleine. Vaak zijn mijn twee rugzakken bij elkaar net zo groot als 1 rugzak van mijn medereizigers. Ik vraag mij op mijn beurt weer af hoe zij het voor elkaar krijgen om maandenlang met zoveel kilo rond te lopen!
Als ik dan vertel wat ik allemaal mee heb aan kleding, kunnen ze het bijna niet geloven. Ze dachten waarschijnlijk dat ik van alles 1 mee heb, inclusief mijn ondergoed…

Aan het einde van de reis…
…kwam ik terug met 12,3 kilo, inclusief mijn flesje water in mijn rugzak en overige souvenirs. Zie hieronder ongeveer 95% van alles wat ik had gekocht tijdens de reis en wat ik mee van huis heb genomen.

Toegegeven, ik heb onderweg een pakketje naar huis gestuurd vanuit Thailand, anders zou het nooit allemaal passen in mijn 2 rugzakken. Maar zo simpel is het dus; wil je onderweg iets kopen, spaar het op en stuur het naar huis. Verder geldt, bijna alles wat je nodig hebt, kun je onderweg kopen en elke kilo die je pakt, draag je mee. Wat wil je nu zijn? Een reiziger of een pakezel?Kleding
Wat had ik deze reis allemaal mee aan kleding? Je zult het niet geloven, maar:

– 4 lange broeken waarvan 1 onderweg gekocht
– 2 korte broeken
– 2 bikini’s
– 7 onderbroeken
– 4 shirts waarvan 1 onderweg gekocht en welke iets dikker was voor het koude weer
– 1 tanktop
– 3 jurkjes waarvan 1 onderweg gekocht
– 1 dun setje bestaande uit truitje en broekje om te slapen
– 3 paar sokken
– 1 paar slippers
– 1 paar Teva sandalen
– 1 paar sportschoenen
– 2 bh’s
– 2 sarongs/doeken
– 1 dunne jas/vest (vest gekocht nadat ik mijn jas was kwijtgeraakt…)
– 1 extra dunne handdoek

Al deze kleding heb ik bijna 3 maanden lang in mijn tas gehad. Voor het eerst gebruikte ik packing cubes en ik moet zeggen, ze zijn een uitkomst! Misschien is dat ook de reden dat er zoveel in mijn tas paste, mijn kleding ‘zwierf’ niet meer rond…
Verder had ik alleen maar zomerkleding nodig, als ik winterkleding nodig had gehad had ik waarschijnlijk of een grotere tas nodig of minder kleding gepakt.

En dan ga je shoppen
Als ik op reis ben, koop ik altijd wel iets. Zij het voor mensen thuis of voor mijzelf. Ik zorg dus altijd dat ik ruimte over heb in mijn tas, omdat ik weet dat ik vast wel een truitje of een jurkje koop. Maar op een gegeven moment raakt het e.e.a. vol. Naast het opsturen ga ik dingen anders inpakken. Ik kan moeilijk elke keer alles opsturen, het is redelijk prijzig. Mijn vestje knoop ik bijvoorbeeld om mijn middel en mijn sarong knoop ik om een van de hendels van mijn rugzak. Hetzelfde doe ik met de andere sarong aan mijn andere rugzak. Verder draag ik altijd mijn sportschoenen als ik reis, zodat deze niet in de tas hoeven. Eventueel had ik mijn Teva’s ook nog aan mijn rugzak kunnen knopen.

Of je koopt gewoon niet
Gelukkig ben ik niet zo’n koper. Als ik iets koop zijn het spullen die ik kan gebruiken zoals kleding. Of mijn gezondheidsmiddeltjes die ik in Thailand en Indonesië koop. Ik heb ondertussen wel geleerd dat veel souvenirs die je koopt, vervolgens nooit meer gebruikt, niet eens in de kast zet. Ik geef mijn geld liever uit aan excursies en dingen doen.

No comments yet.

Geef een antwoord

Reis met mij mee!
Over de wereld en door het leven, naar bestemmingen ver weg en dichtbij.
We respect your privacy.
UA-66295536-1